De când a gustat din comoditatea de a circula cu motoreta, apoi cu motocicleta, tânărul antreprenor Mihai Cecan nu are odihnă! Vrea să recruteze cât mai mulți oameni în rândul amatorilor de motoare, în mare parte cu sunet vintage.  Mihai este co-organizatorul evenimentului Chisinau Gentleman's Ride la care bikerii vin îmbrăcați elegant și îndeamnă toți motocicliștii să respecte regulile de circulație. Mihai vrea să risipească stereotipurile legate de motocicliști, considerați de cele mai multe ori brutali, obraznici și agresivi în trafic. 

Revenind la noul său proiect – tururi prin Moldova cu motocicleta, Mihai spune că în mai multe orașe din Europa, SUA, Australia și Noua Zeelandă, excursiile de acest gen nu mai sunt o noutate. 

„Orice turist care ne vizitează țara are acum posibilitatea să o descopere pe motociclete cu ataș. Poate merge cu motocicleta la Orheiul Vechi sau la Mileștii Mici ca să viziteze beciurile. Șoferul poate veni după turist la aeroport ca să îl ducă la hotel sau într-o excursie prin Moldova. Recunosc, mă gândesc la acest serviciu ca fiind atractiv mai mult pentru străini, dar și conaționalii noștri mi se pot încrede. Sunt multe locuri pe care nici moldovenii nu le-au explorat încă. Puțin vizitate sunt capul de pod Șerpeni sau satul Donici. Pe lista destinațiilor poate fi inclus barajul de la Dubăsari, mai ales seara la apus este de o frumusețe extraordinară!”

Probabil unii dintre voi s-au gândit că Mihai lansează cam târziu serviciul, odată ce au rămas zile numărate până la prima zi de iarnă.

„Un mare avantaj pe care îl are motocicleta cu ataș față de alte modele este că poți circula cu ea chiar și pe zăpadă, doar să aibă curaj turistul. În prețul pe care încă urmează să îl stabilesc sunt incluse cheltuielile de combustibil, ghidajul, pick up-ul direct de la hotel, wi-fi gratuit pe tot traseul și servicii foto. Mă gândesc chiar și la imprimare instantanee gen Polaroid.”

Mihai mai intenționează să lanseze în primăvara lui 2018 tururi cu motoretele Vespa. Ele sunt prima lui dragoste, apoi motocicletele de dragul cărora a deschis și un atelier de restaurări și reparații.  

Mihai Cecan a străbătut pe motoretă toată Moldova, de la Criva până la Giurgiulești. În ultimii cinci ani, a făcut în jur de 40 mii de km pe drumurile din Moldova. Nu mai încape îndoială că fondatorul clubului Vespa Moldova și a unei companii ce prestează servicii de web design este pasionat rău de tot ce înseamnă motoare și vrea să ne convingă că nimeni nu poate rămâne rece la ideea de a călători cu motocicleta.
„Pasiunea mea a luat foc acum 6 ani, iar în ultimii doi ani nu face altceva decât să se acutizeze. Pe lângă faptul că motocicletele te salvează de ambuteiaje și de problema parcărilor în oraș, acestea îți oferă senzația de libertate. Cu mașina nu ai cum să trăiești acest sentiment, greu de explicat în cuvinte.”
Mihai Cecan este tânărul care a străbătut peste 7000 de km pe motoretă prin Europa, deci se pricepe la organizarea tururilor și la identificarea celor mai frumoase destinații. Turiștii au motive să creadă că vor fi în siguranță în compania lui, iar noi le dorim tuturor senzații tari și priveliști demne de un fundal pe suprafața de lucru a calculatorului sau a telefonului mobil.

Distribuie articolul: