Mihaela Strâmbeanu întruchipează femeia puternică, frumoasă și extrem de curajoasă, care obține tot ceea ce-și dorește prin muncă. Recent, cunoscuta actriță a vorbit la „Într-un Cuvânt cu Lili Lozan!” despre deciziile din carieră, principiile de care se ghidează și valorile pe care i le-au educat părinții.

Fiind sportivă de performanță în adolescență, Mihaela povestește că niciodată nu și-a dorit să fie actriță. De la o vârstă fragedă îndrăgise gimnastica ritmică și se concentra doar pe această pasiune, nici vorbă de teatru. Dar iată că într-o zi a văzut un spectacol cu mai mulți actori cunoscuți de la noi, care i-a dat toate planurile peste cap.

„Eu aveam pe atunci 15 ani, am fost la un spectacol „A cincea lebădă”, și era o actriță ce juca rolul unei balerine. Eu fiind cu 10 ani de coregrafie în spate și știind cum se plasează corect piciorul pe bară am văzut o mică greșeală și mi-am zis că dacă o actriță poate să joace o balerină, de ce o gimnastă n-ar putea fi actriță? Și a fost așa.. o ambiție absolut neînțeleasă de mine până acum”, mărturisește talentata actriță.

După acel spectacol, Mihaela a făcut școala de teatru în Georgia, o țară cu tradiții la fel de vechi și la fel de frumoase în ale teatrului. Prin acel cerc frumos al artei, actrița și-a întâlnit și prima dragoste, primul bărbat din viața sa. El de asemenea era actor, dar care din păcate a mers la război să lupte și s-a pierdut. Deși o leagă o amintire foarte dureroasă de Georgia, Mihaela nu regretă nimic și spune că ar merge încolo de nenumărate ori.

Mihaela Strâmneanu afirmă că se simte atât de fericită încât uneori îi este rușine și încearcă să împarte bucuriile sale și cu alții. De asemenea spune că lumea teatrului n-a schimbat-o, ci doar a făcut-o mai puternică și mai dornică de a merge pe calea pe care și-a ales-o. Ea este de părerea că tot ce se întâmplă pe platou e o adevărată magie și îi mulțumește lui Dumnezeu pentru această șansă.