Mihaela Postica este o tânără artistă pasionată de domeniul handmade. A realizat zeci de piese unicat până în prezent, bijuterii de o rară frumusețe pe care orice femeie și le-ar dori. Creaţiile sale ies în evidenţă prin rafinament, culoare, originalitate și o execuție impecabilă, având un stil cu totul aparte. Cum a început călătoria ei în această lume a frumosului, dar şi cât durează să realizeze minunăţiile pe care noi le vedem în formă finită, ne-a povestit chiar ea într-un interviu.

Încă fiind copil, când vedeam broderiile bunicii mele, mereu îi ceream să îmi permită să cos și eu. Pe la vârsta de 7 ani am făcut primele hăinuțe păpușilor din bucățile de material care le găseam pe la mama și îmi reușea. Mereu am fost tentată sa creez ceva neobișnuit. Pe parcurs mi-a ajutat mult să îmi dezvolt abilitățile școala de pictură. Ideea de a crea ceva frumos, mi-a apărut încă atunci. Fiind motivată să realizez lucrări deosebite, accesorii pe care știam că le voi purta și eu”, a spus tânăra.

Vede frumosul în tot ce o înconjoară, iar orice piatră sau alt material aparent banal, poate fi transformată de Mihaela în adevărate creații care te cuceresc.

Nu e ușor să te întreții în Moldova oferind doar un anumit tip de servicii, așa că am decis să produc haine, aceasta fiind și meseria de bază pe care am studiat-o la colegiu. În spatele acestor lucrări se ascunde multă muncă și talent, iar e plăcere de a cunoaște metode noi și a diversifica în permanență produsul oferit. Creez diverse tipuri de accesorii, pentru mirese, diademe, buchete artificiale de flori, coliere, cercei și bentițe pentru copii”, povestește Mihaela.

 

Care a fost cea mai complicată creaţie pe care ai realizat-o până în prezent?

Dintre aceste două pasiuni ale mele- de a realiza accesorii handmade și de a crea ținute, a fost să cos un sacou de la zero, fiind decorat manual cu mărgele. Lucru a durat 2 săptămâni. Stilul meu de lucru este clasic – elegant.  Sunt multe cazuri când mă îndrăgostesc de o piatră semiprețioasă și de acolo pornește lucrarea sau găsesc pe undeva o combinație de culori care îmi trezește fantezia”, adaugă Mihaela.

De unde te inspiri în realizarea bijuteriilor?

Sunt o fire căreia îi place să experimenteze ceva nou și de fiecare dată o lucrare să iasă mai mult decât perfect. Inspirația mi-o oferă tot ce m-a înconjoară, o văd in orice- ornamente, haine, culori, furnituri. Niciodată nu prevăd când îmi poate apărea o noua idee. Deseori, modelele sunt invocate de către client, care la rândul sau vine cu o imagine vizuală aproximativa a produsului pe care și l-ar dori, iar eu încerc să-l execut. Ce ține de răbdare, probabil totul vine din dragostea cu care creez, sunt momente în care clachez și vreau să las totul baltă , dar vine o noua zi și o iau de la capăt iar și iar, pentru că nimic nu îmi o oferă astfel de plăcere ca produsul final creat”, a mai spus meșterița handmade.

 

Facebook/Mihaela Postica

Distribuie articolul: