A absolvit Universitatea de Stat din Tiraspol cu sediul în Chișinău, facultatea de Psihopedagogie, dar face Stand-Up. Mihaela Ionașcu are 21 de ani și doi dintre ei i-a petrecut pe scena umorului.  

„Stand-Up-ul pentru mine este mai mult decât o oarecare cultură. Este un pas către ieșirea din zona de confort, o metodă de a fi văzut și auzit atunci când ai ceva de spus, chiar dacă trebuie să o faci într-un mod umoristic. Dar cel mai important, o revoluție contra stereotipurilor de orice fel”.

Mihaela povestește că nu s-a gândit vreodată că îi va plăcea să-i facă pe alții să râdă, doar că „aproape doi ani în urmă am decis să încerc, așa, just for fun. Și asta a fost, nu prea am mai lipsit de la nici un open mic de atunci. Devenise una dintre puținele chestii care-mi aduceau plăcere cu adevărat la acel moment. De la început nu știam nimic. Dar cumva, timp de doi ani, cred că cel mai mult am învățat de la colegii mei, cu care mă aflu în fiecare duminică pe o scenă. Sunt sigură că indirect am vrut să fiu și eu așa bună ca ei și poate le-am furat câte puțin din atitudine, stil. Nu știu dacă se învăța undeva direct, este vorba despre ceva talent și multă muncă. Ori ai umor, ori nu ai”.

Cultura Stand-Up, așa cum numește Mihaela lumea ei, nu este destul de dezvoltată în Republica Moldova și nu mulți sunt gata să accepte comedia.

„Și totuși, nu toți sunt gata să accepte comedia. Unii se revoltă în mediul online că cineva muncește fizic din greu, iar altcineva își pierde timpul pe o scenă. Alții doar aruncă comentarii de hate. Sunt oameni care nu înțeleg până la urmă cu ce ,,se mănâncă” cultura de Stand Up. Dar cred că trebuie timp, totuși este ceva mai nou pentru Republica Moldova. Dar oamenii care iubesc asta sunt mai mulți și dovada este acolo, pe scenă, când oamenii râd, aplaudă și îți zâmbesc drăguț pe stradă. Oamenii sunt foarte receptivi și le place. Nu prea am întâlnit oameni care să plece dezamăgiți de la evenimente”.

Deși hobby-ul pe care-l are e solicitant și uneori stresant, tânăra povestește că ieșirile pe scena umorului o face să se redescopere și să treacă peste anumite stări.

„Aș descrie acest hobby ca fiind destul de interesant, pe alocuri stresant. Nu știu cum alții, dar eu înainte de un concert mai mare dorm cam prost. Necesită și timp. De fiecare dată când am fost la limită, ieșirile pe scenă m-au făcut să-mi revin momentan, iar pentru mine acest lucru este extrem de important”.

Tânăra spune că nu câștigă pe cât și-ar dori, dar „orice comediant ar vrea să facă bani din asta și să-i ajungă. Aș vrea să câștig bine din comedie. După cum am mai spus, este una dintre puținele chestii care-mi aduce plăcere”.

Distribuie articolul: