Ieri, ministra sănătății Ala Nemerenco a publicat pe pagina sa de Facebook vestea cea bună pentru micii pacienți, aceștia vor dispune de noi pătuțuri. Bunurile au fost procurate în parteneriat cu OMS, America și Uniunea Europeană.

Iarna vizitasem un spital raional, și în secția pediatrie, un băiețel de vreo 2 ani, micuț, se zgribulise într-un colț de pat care era mare de tot pentru el. Am zis atunci că trebuie să aducem mai mult confort și siguranță copiilor când ei se află pe un pat de spital. A fost un drum lung să identificăm partenerii, resursele necesare și să fie realizată procurarea.

Și iată astăzi, 1200 de paturi medicale au fost distribuite în 34 spitale publice din țară, preponderent raionale, secțiile de pediatrie – 200 paturi pentru copiii de până la trei ani, 300 – pentru copiii de la trei până la zece ani și 700 de unități – pentru cei care au peste zece ani, inclusiv adulți. Paturile sunt repartizate cu saltele, perne și lenjerie și au o valoare de 291 de mii de dolari, fiind procurate de OMS cu suportul UE și Guvernului SUA.

Mulțumim dnei Miljana Grbić, șef birou OMS în Republica Moldova, E.S. domnilor Janis Mazeiks, ambasadorul UE și Kent Logsdon, ambasadorul SUA în Republica Moldova pentru efortul dumnealor personal în realizarea acestui proiect”, a scris ministra.

Distribuie articolul: