Sunt sigură că ai auzit de aromaterapie, acea terapie naturală care contribuie atât la menținerea stării de bine și a gândirii pozitive, dar și la tratarea anumitor afecțiuni sau boli.

Printre beneficiile aromaterapiei cu uleiuri esențiale se enumeră proprietățile de ameliorare a durerilor fizice, de calmare și liniștire, combatare a insomniei, menținere a echilibrului psihic, energizare a organismului, ridicare a nivelului imunității etc.

Aromaterapia cu uleiuri esențiale cunoaște mai multe forme. Ai putea oricând opta pentru una din ele ca să te răsfeți la o ședință de SPA sau să aprinzi o lumânare parfumată în timp ce te relaxezi în weekend acasă cu o carte bună. Deci, aromaterapia cu uleiuri esențiale poate fi utilizată prin:

Aplicare topică

Această metodă presupune aplicarea uleiurilor esențiale direct pe piele, dar nu în formă pură. Adesea picăturile de ulei esențial sunt diluate într-un ulei purtător, de exemplu uleiul de cocos sau alte tipuri de ulei care îți plac mai mult. Soluția obținută se aplică în zonele corpului precum picioarele, încheieturile, tâmplele, porțiunea din spatele urechilor, etc.

Un moment de menționat ar fi că persoanele alergice sau cele ce au o piele sensibilă ar trebui să aplice uleiul inițial pe o suprafață redusă a pielii și să aștepte puțin întru evitarea unor posibile reacții alergice. La fel menționăm că există uleiuri fotosensibile și în cazul aplicării acestora ar fi indicat să nu se expună pielea la soare timp de cel puțin patru ore după aplicare.

Masaj

Pentru sporirea efectelor masajului, indiferent de scopul acestuia, la fel se utilizează uleiurile esențiale. Pielea va deveni mult mai plăcută la atingere, mirosul te va învălui și îți va crea o stare de bine ce îți va aduce relaxarea completă.

Atenție, însă, la pielea cu erupții, eczeme, leziuni, precum și la pielea proaspăt epilată- aplicarea unor uleiuri ar putea să agreseze derma și mai mult.

Pulverizare

Simplul amestec de apă cu picături de ulei esențial este cea mai comună formă de a aduce un miros plăcut în orice încăpere.

Aici am include și baia în care adaugi câteva picături de uleiuri esențiale. Alături de sarea și spuma de baie, sau în tandem cu laptele de corp, acestea aduc un plus de relaxare, deoarece nu sunt doar absorbite prin contactul cu pielea, dar se și inhalează în timpul băii.

Inhalare cu ajutorul dispozitivelor

Piața actuală cunoaște o multitudine de produse destinate terapiei prin inhalare a uleiurilor esențiale. Fie că optezi pentru un difuzor cu sunet (nebulizator, dispozitiv cu evaporare, inhalator personal), un difuzor auto, o pernă specială sau accesorii precum lănțișorul cu pandativ sau brățările speciale- toate te vor ajuta să primești din plin beneficiile aromaterapiei.

Deci, mergi la un magazin specializat și alege-ți aroma preferată. Fie că e vorba de levănțică, mentă, trandafir, romaniță, eucalipt – toate sunt benefice pentru sănătatea ta atât timp cât respecți dozajul și măsurile de precauție.

Fericirea vine din noi înșine, iar preocuparea zilnică de a menține starea de bine este firească. Îți recomandăm din suflet să încerci una din modalitățile descrise mai sus și să reușești să te simți relaxat, sănătos, calm și puternic.

 

Distribuie articolul: