Mesaj emoționant de la una dintre victimele care încă suferă din cauza ororilor ce au avut loc la Bucha. Povestea Marinei este cutremurătoare. 

Ucraineanca Marina Sihkar a vorbit despre masacrul de la Bucha în cadrul unei transmisiuni în direct a proiectului TV ucrainean „Freedom”. Potrivit fetei, mama ei, Tatiana a fost ucisă de un lunetist rus.

„Ne întorceam cu toții acasă, de la bunica mea. Fusesem să-i ducem câteva alimente. Soldații ruși au tras chiar când intram pe poartă. Un lunetist a țintit-o pe mama chiar în centrul frunții”, rememorează ucraineanca.

„Tata a încercat să ridice cadavrul. Dar soldații ruși l-au săltat pentru interogatoriu. L-au dezbrăcat și i-au căutat svastici pe corp, l-au forțat să bea apă clocotită, numai să recunoască faptul că e fascist ucrainean. Într-un final, i-au pus un sac pe cap, i-au legat mâinile și l-au aruncat pe stradă, în miezul nopții. Din fericire și dintr-o minune el a reușit să se dezlege și să scape”

„Împreună cu un vecin am reușit să luăm trupul neînsuflețit al mamei mele și să-l aduc acasă”, afirmă Marina. „Tata a săpat mormântul toată dimineața. Toți vecinii au venit și au ajutat cât au putut. Am îngropat-o pe mama în curte, sub un stejar”, povestea Marina plângând. 

„Acum suntem în siguranță, Bucha este sub controlul Ucrainei, dar voi face tot posibilul pentru a demonstra crima de război. Nu avem nevoie de ajutor financiar acum”, mai spune femeia.

„Lavrov (n.r. – Serghei Lavrov, ministrul rus de externe), Zaharova (n.r. – Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova), toți cei care spuneți că Bucha a fost un fals, priviți-mă în ochi și spuneți-mi unde este mama mea acum?”, a încheiat Marina, conform sursei. 

Sursa: crime.fakty

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: