În toate grădiniţele din capitală se vor livra produse de aceeaşi calitate, origine şi la acelaşi preţ. În acest sens, a fost semnat Acordul de consorţiu între Direcţia generală educaţie, tineret şi sport şi Direcţiile de profil din sectoare. Potrivit primarului general al capitalei, Ion Ceban inițiativa are scopul de a centraliza achiziţiile publice a produselor alimentare pentru copiii, menționează AGORA.md.

„Obiectivul acestui acord este creşterea eficienţei achiziţiilor publice şi utilizarea optimă a mijloacelor financiare, precum şi asigurarea unui „Meniu Unic” în grădinițele din capitală”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Săptămâna trecută grupul tehnic intersectorial s-a întrunit pentru a discuta pe marginea caietului de sarcini pentru procurarea produselor alimentare în grădiniţe, iar către sfârşitul săptămânii, va fi lansată procedura de achiziţii privind procurarea produselor.

Amintim că, la începutul lunii iunie o comisie formată din aleși locali ar fi verificat modul de prestare a serviciilor de alimentație a copiilor din instituțiile publice de învățământ preuniversitar și preșcolar.

Iar în luna februarie, autoritățile promiteau că elevii moldoveni din clasele primare și gimnaziale vor mânca la școală din contul statului. Informația a fost enunțată de premierul Ion Chicu, iar recomandarea a venit din partea șefului statului, Igor Dodon.

Tot atunci, Primăria Chișinău a anunțat că vrea să inițieze negocierile cu reprezentanții Organizației Națiunilor Unite (ONU) din Republica Moldova, astfel încât să preia gestionarea achizițiilor de produse alimentare în școlile și grădinițele din țară.

Distribuie articolul: