De la începutul anului 2021, în grădinițele din Chișinău copiii sunt alimentați conform unui meniul unic. Aceasta înseamnă că toate instituțiile de educație timpurie primesc produse de aceeași calitate, origine și la același preț. Despre aceasta informează Primăria Chișinău.

Potrivit autorilor proiectului, noul sistem de alimentare a copiilor din grădinițele capitalei va duce la creșterea eficienței achizițiilor publice și utilizarea optimă a mijloacelor financiare.

În acest sens, Direcția generală educație, tineret și sport a elaborat un proiect de Regulament care stabilește modul de executare și monitorizare a contractelor de achiziţii publice a produselor alimentare și a procesului de alimentație a copiilor din instituțiile de educație timpurie din municipiul Chișinău, pentru facilitarea procedurilor și monitorizarea contractelor de achiziții, precum și modalitatea de executare a acestora

Procesul urmează încă să fie îmbunătățit, iar pentru aceasta până pe 28 ianuarie manageri de instituții preșcolare urmează să sesizeze printr-un chestionar online toate neregulile și dificultățile întâmpinate în procesului de implementare a meniului unic, care  urmează a fi sintetizate și soluționate de municipalitate, în comun cu agenții economici, ANSA și Centrul de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

Sursa: AGORA.md

Distribuie articolul: