Este ceva absolut firesc să îți dorești să arăți bine și să îți placă ceea ce vezi în oglindă. Atâta timp cât retușarea este una decentă, limitată și efectuată de un medic profesionist, poți fără nicio îndoială să recurgi la procedurile de augmentare a buzelor.

O bună parte din femei și-a pus măcar o dată în viață întrebarea de a apela sau nu, la procedura de mărire a buzelor. Augmentarea buzelor este soluția perfectă pentru femeile cu buze subțiri în mod natural sau cele ale căror buze s-au subțiat din cauza vârstei.

Injectarea acidului la nivelul buzelor este cea mai simplă, eficientă şi rapidă metodă folosită în prezent

Este o intervenție estetică care mărește volumul buzelor cu ajutorul acidului hialuronic. Această substanță este produsă în mod natural în organismul uman și apare în cantități semnificative în cartilajele articulare, în țesutul conjunctiv și în globul ocular.

Rolul acidului hialuronic este de a acumula apa, respectiv de a menține țesuturile umede, lubrifiate. De aici și rezultă că această substanță reprezintă cel mai  fiabil și eficient agent de umplere pentru buze și alte zone ale feței, pentru întinerirea chipului și îmbunătățirea aspectului facial.

Dacă este efectuat de un specialist competent, cu studii medicale superioare, procedura este sigură, nu are efecte secundare care să îngrijoreze și nu trebuie să producă complicații.

Un plus de hidratare și fermitate, volum ușor și contur accentuat al buzelor

Din cauza procesului de îmbătrânire naturală a organismului se pierde din elasticitatea pielii și acest lucru este vizibil și în zona buzelor. Cu ajutorul acidului hialuronic se reface  volumul acestora. Procedura poate îmbunătăți caracteristicile faciale, poate elimina aspectul trist al feţei creat de colţurile gurii sau de buzele prea înguste.

Ce probleme tratează această substanță

În general este indicat de a interveni cu injectarea de acid hialuronic persoanelor care au într-adevăr nevoie de această procedură, care au buzele prea subțiri, cu un contur neuniform sau au mici imperfecțiuni estetice la nivelul acestora. Mai putem obține și alte beneficii în urma acestei proceduri, precum: atenuarea ridurilor din jurul gurii, umplerea ridurilor de la colțurile gurii și corectarea lor, ridicarea colțurilor pentru a îmbunătăți expresia feței.

Ce presupune procedura

Pentru a oferi pacientului condiții cât mai confortabile intervenția se face cu anestezie locală. După tratament nu apar complicații, edemul și echimozele sau vânătăile posibile nu sunt  semnificative și dispar în cel mult 5-7 zile. Injecțiile sunt realizate până la o adâncime de 1,5 mm în straturile medii ale pielii. Se folosește o cantitate mică de acid hialuronic, aproximativ 1-2 ml la o singură ședință. Efectele se observă imediat și se mențin o perioadă de timp de aproximativ 9-12 luni.

Siguranța procedurii

Deoarece siguranța pacientului este primordială în practica noastră medicală, sfatul meu este ca pacientul să se asigure de proveniența, calitatea și siguranța preparatelor injectate. Toate aceste caracteristici au nevoie de un suport documental, pe care fiecare medic este obligat sa le prezinte pacientului.

Printre clienții clinicilor estetice se regăsesc și bărbații moldoveni. Deși o fac mai rar decât femeile și ei apelează la injectările cu acid hialuronic, de exemplu pentru corectarea sau ridicarea pomeților. Însă cel mai des aceștia se adresează la specialist pentru procedurile de biorevitalizare, de hidratare.

Prețul unei proceduri în clinicile de la noi variază între 160 și 200 de euro pentru 1 ml de soluție injectată.

Atât medicii cosmetologi, cât și pacienții trebuie să înțeleagă un lucru, injectarea nu este o simplă procedură, dar o adevărată ARTĂ, iată de ce nu trebuie să se exagereze cantitatea soluției injectate. Frumusețea se creează natural și delicat.

Tatiana Chiriac, medic dermatolog-cosmetolog. 

Vezi și: Nu-ți plac pistruii? Medicul Tatiana Chiriac ne spune cum prevenim și îndepărtăm aceste pete maronii