Dispariţia Prinţesei Diana la numai 36 de ani, pe 31 august 1997, a rămas în memoria colectivă chiar şi după toţi anii care au trecut de la tragicul eveniment. Multe investigaţii s-au făcut până acum şi multe teorii au fost lansate cu privire la ultimele clipe din viaţa lui Lady Di. Însă o singură persoană ştie exact ce s-a întâmplat atunci şi rupe acum tăcerea pentru prima dată, scrie okmagazine.ro

Conform celor relatate de BBC, fosta soţie a Prinţului Charles a fost rănită mortal într-un accident auto petrecut la Paris, în timp ce şoferul ei încerca să scape de o grup de pararazzi care o urmăriseră în tunelul în care a avut loc incidentul. Şoferul şi iubitul prinţesei, producătorul de film Dodi Al Fayed, au murit la faţa locului. Diana era încă în viaţă când au sosit ajutoarele…

Autorităţile franceze s-au deplasat de urgenţă la locul accidentului şi au fost nevoiţi să taie caroseria maşinii pentru a o putea scoate pe Lady Di din automobil. Odată scoasă, prinţesa a fost transportată la spitalul Pitié-Salpêtrière Hospital, unde şi-a dat şi ultima suflare. Ani de zile a circulat teoria conspiraţiei cu privire la medicul pe mâinile căruia a încăput pacienta VIP şi care ar fi făcut parte din planul de-a o ucide pe Prinţesa Diana.

Medicul care s-a ocupat de Lady Di se numeşte MonSef Dahman şi a oferit primul său interviu acum două zile, pe 18 iunie 2021.

Prima operație

Doctorul a oferit interviul celor de la Daily Mail şi a povestit, pentru prima dată, ce i s-a întâmplat Dianei cât a fost în grija lui şi despre ultimele clipe din viaţa ei. Dahman îşi aminteşte că Prinţesa Diana a ajuns la spitalul Pitié-Salpêtrière, unde lucra el, în jur de ora 2 a.m., pe 31 august 1997.

Paramedicii au încercat din răsputeri să o stabilizeze pe prinţesă după stopul cardiac suferit şi, odată ajunsă la spital, pacienta a făcut mai multe radiografii, care au dezvăluit adevărul crunt – Diana avea hemoragie internă masivă.

Dahman şi alţi medici au încercat să oprească hemoragia prin mai multe manevre, inclusiv prin operaţie, realizată chiar de Dahman. „Am operat-o pentru a o face să poată respira”, a dezvălui Dahman pentru Daily Mail. „Inima ei nu mai funcţiona cum trebuie pentru că nu mai avea destul sânge”, a completat acesta.

În timpul operaţiei, Dahman a descoperit că membrana care protejează inima era ruptă, lucru care făcea ca starea pacientei să fie mai gravă decât se credea iniţial. MonSef Dahman susţine că fosta membră a familiei regale britanice era într-o stare foarte gravă cât s-a aflat în grija medicului francez.

A doua operaţie

În momentul în care Dahman şi colegii lui şi-au dat seama că membrana care trebuia să protejeze inima era ruptă, l-au chemat imediat pe cel mai mare cardiolog al Franţei, profesorul Alain Pavie, ca să preia cazul începând cu ora 2.30 a.m., pe 31 august 1997.

Pavie a băgat-o pe Diana în operaţie şi a descoperit sursa hemoragiei sale – vena pulmonară de lângă inima ei era ruptă. Pavie a cusut acea ruptură, însă era prea târziu. Inima Dianei s-a oprit şi medicii au încercat să-i pornească din nou inima. Au resuscitat-o timp de o oră întreagă, până la 4 a.m., când eforturile de resuscitare s-au încheiat.

„Am încercat şocuri electrice de mai multe ori. Dar n-am reuşit să-i mai pornim inima”, a recunoscut Dahman pentru Daily Mail. „Am luptat din greu ca să-i salvăm viaţa, chiar mult de tot, dar n-am reuşit s-o salvăm. Iar acest lucru ne-a afectat pe toţi foarte mult”, îşi încheie acesta relatările istorice.

Sursa: okmagazine.ro

Distribuie articolul: