Mai mulţi medici din Rusia au invitat celebrităţi şi politicieni care se opun vaccinării împotriva COVID-19 să viziteze spitalele care tratează pacienţii cu coronavirus pentru a vedea cu proprii lor ochi care pot fi efectele virusului, scrie agora.md 

Într-o scrisoare deschisă publicată de agenţia de presă TASS, 11 medici cunoscuţi s-au adresat personalităţilor publice din Rusia care şi-au împărtăşit opiniile anti-vaccin sutelor de mii de fani de pe reţelele de socializare.

„Suntem cu toţii puţin cam ocupaţi în acest moment şi puteţi ghici de ce… 

Din moment ce multă lume vă citeşte şi vă ascultă, vom găsi timp să vă organizăm un tur în zonele roşii, secţiile de terapie intensivă şi departamentele de patologie. Poate după aceea vă veţi răzgândi şi vor muri mai puţini oameni”, se transmite în scrisoare, printre semnatarii căreia se numără Denis Protsenko, medic-şef al principalului spital din Moscova care tratează pacienţii cu coronavirus.

Printre destinatarii scrisorii se numără vedeta TV Oskar Kuchera, cu 300.000 de urmăritori pe Instagram, are nu crede în eficacitatea vaccinurilor, actorul Egor Beroev, care a comparat certificatele de vaccinare cu stelele galbene pentru evrei din epoca nazistă, sau starul rock Konstantin Kinchev, care a declarat că nu vrea să „trăiască într-un lagăr de concentrare digital”.

Rusia a înregistrat peste 9,4 milioane de cazuri de COVID-19 şi 267.819 decese asociate acestei boli de la începutul pandemiei, potrivit cifrelor oficiale, se află pe locul al cincilea în topul ţărilor cu cel mai mare număr de cazuri.

Sursa: Agora.md

Foto: tass.com

Distribuie articolul: