Alături de câțiva moldoveni, Maxim Melinti a reușit să traverseze oceanul, ajungând tocmai în America. Chiar din primele zile petrecute în SUA, preotul a rămas impresionat de cele văzute acolo și, și-a împărtășit gândurile cu prietenii săi virtuali.

Se pare că vizita părintelui a început cu Washington, capitala americană.

Acesta a reușit să ajungă la Casa Albă, dar și să viziteze câteva muzee, printre care și Muzeul Memorial al Holocaustului.

Știm că părintele militează nu doar pentru un „suflet curat”, ci și pentru ordine și responsabilitățile pe care le avem fiecare dintre noi, pentru mediul înconjurător.

Maxim Melinti a rămas impresionat de lucrurile văzute acolo.

„Imaginea 1: Exemplu de sortare deșeurilor în George Mason University, foarte clar și explicit.

Imaginea 2: Pistă separată pentru transport public „Only Bus” (doar autobus) – atât de necesar pentru orașul Chișinău.

Imaginea 3: Un instrument pentru posesori de animăluțe cu 4 picioare, care oferă pungi speciale (în caz că le-ai uitat acasă) pentru colectarea fecalelor.

Când vom avea așa „know how” și la noi acasă?!”, încheie Maxim Melinti.

Preotul a reușit să plece în SUA printr-un program de schimburi profesionale „Programul pentru vizitatori internaţionali” (n.r. International Visitor Leadership Program sau IVLO), participanții petrecând acolo de la câteva zile și până la câteva săptămâni. De-a lungul celor 75 de ani de existenţă, IVLP a adus laolaltă peste 200.000 de participanţi internaţionali, printre care se numără peste 335 actuali sau foşti şefi de stat sau de guvern, peste 50 de laureaţi ai premiului Nobel şi multe alte persoane cu realizări notabile.

Sursa: Facebook.com/MaximMelinti