Combinarea hainelor dintre mamă și fiică a devenit un trend în ultima perioadă. Și dacă alte mămici apelează la articolele vestimentare din comerț, atunci Diia Garabadji le confecționează de una singură. Are 29 de ani și trăiește cea mai frumoasă perioadă din viața ei. Se poate mândri cu realizări importante până la această vârstă: o familie exact așa cum și-a dorit-o, un soț iubitor, care să o susțină în toate și o fetiță minunată de doi anișori, pe nume Emma. Este absolventă a Universității Tehnice din Chișinău, iar astăzi expune toate cele învățate în practică. Am fost curioși să aflăm care este principala sursă de inspirație a tinerei mămici, dar și ce planuri de viitor are.

De unde și de când a apărut pasiunea pentru a crea haine? Fetița ta te-a inspirat în acest sens?

Pasiunea pentru croitorie a aveam de foarte mult timp, dar, într-adevăr fiica mea este cea care m-a inspirat să creez seturi vestimentare pentru mămici cu fetițe. Îmi doream să fim deosebite și să aducem un strop de culoare la capitolul îmbrăcăminte. După ce am făcut mai multe articole, am postat imagini cu ele pe rețelele de socializare, acolo unde ne-au văzut și alte mămici. Am primit foarte multe complimente în acest sens, iar acest lucru m-a încurajat foarte mult în a realiza modele noi.

17841784_1259983654122315_1982249191_n

Confecționezi articole vestimentare foarte moderne. Urmărești tendințele în materie de fashion sau pui în practică propriile idei?

Sigur că urmăresc tendințele, dar întotdeauna mă strădui să adaug un strop din personalitatea mea. Nu țin cont de reguli – pur și simplu creez ceea ce îmi place și lucruri în care să ne simțim confortabil, atât eu, cât și fetița mea.

Ești una dintre mămicile pentru care maternitatea nu reprezintă o rutină. Spune-ne cum reușești să-i acorzia atenția necesară micuței tale și, în același timp, să îți urmezi pasiunea?

17888846_1259983584122322_205976161_n

Noi, femeile putem face orice și le reușim pe toate. Cred că singură m-am depășit pe mine. Am început a coase pe când micuța mea avea doar patru luni. Am mare noroc de un soț înțelegător, care m-a susținut mereu și de mama soacră, care îi acordă foarte mult timp fetiței. Pe de altă parte, am reușit să îi dezvolt Emmei gustul estetic – un detaliu important pentru o mică fashionistă.

Câte seturi de hăinuțe mamă-fiică ai reușit să confecționezi până acum și care îți este cel mai drag?

Sinceră să fiu, niciodată nu am numărat câte seturi am confecționat, dar mă mândresc atunci când întâlnesc mămici îmbrăcate în hainele create de mine. Or asta se întâmplă foarte des. Cât despre cel mai drag set, acesta este întotdeauna ultimul. Și asta pentru că îmbrăcăm o data articolele și imediat îmi venea o altă idee de a crea ceva nou.

Dar fiica ta este încântată să poarte hăinuțe ca ale mamei? Știm că, de obicei, fetițele “fură” din garderba mamelor. În cazul tău e la fel?

La capitolul exterior și caracter, Emma este o „continuare” a tatălui său, însă în ceea ce ține de hăinuțe și maniere – e copia mea. La început fugea de mine când vedea că vreau să o îmbrac, chiar dacă era vorba de un simplu tricou. Acum, însă, deși e încă mică, își alege singură ținuta. Ba mai mult, are și două piese preferate, în care adoră să fie îmbrăcată.

Diia, care sunt planurile tale de viitor? Îți propui să faci din acest hobby o afacere?

Pe moment nu îmi doresc o afacere în acest domeniu, dar ceea ce vreau este să adaug personalitate și individualitate ținutelor mamă-fiică pe care le creez. Vreau ca cele care le îmbracă să se simtă unice și deosebite.

Foto: Arhivă personală