Se știe deja că sucul de ceapă este un adevărat elixir pentru sănătate și se poate întrebuința nu doar prin consum direct, ci și sub formă de mască. Rețeta pe care o vei afla mai jos, este eficientă pentru însănătoșirea și îmbunătățirea aspectului părului.

Nu în zadar este utilizat pe larg în industria frumuseții! Pe lângă faptul că este un foarte bun antiseptic, sucul de ceapă mai este eficient și în hrănirea foliculilor de păr, asta însemnând că poate îmbunătăți considerabil nu doar aspectul, ci și starea podoabei capilare. Pe de altă parte, este eficient pentru combaterea mătreții, a mâncărimii și a infecțiilor cu ciuperci.

Procedura pe care o vei urmări mai jos presupune utilizarea sucului de ceapă anume în aceest scop. Pentru a obține masca de păr, trebuie să alegi o ceapă mărișoară, pe care o vei curăța de coajă și o vei tăia în 4 părți. Preferabil ar fi să alegi o ceapă roșie, care este bogată în substanțe mult mai necesare organismului, decât cea albă.

Următoarea etapă este obținerea unei paste cu suc de ceapă. Pasta unei cepe este suficientă pentru întregul scalp.

După ce ai obținut-o, aplică pasta cu ajutorul unui tampon chiar la rădăcina firelor de păr, adică la suprafața scalpului, prin mișcări ușoare de masaj. Pasta cu suc de ceapă va fi lăsată să acționeze pentru o oră, după care, va trebui spălată cu șampon și apă caldă.

Detalii, aici:

Foto: captură video

Distribuie articolul: