Masajul facial este una dintre cele mai populare metode folosite pentru încetinirea procesului de îmbătrânire și revitalizarea pielii. Cu siguranță ai observat că acesta a devenit tot mai popular în ultima perioadă. Tot mai mulți specialiști ne asigură că masajul facial ne poate schimba chiar trăsăturile de care nu suntem mulțumite.

În noul episod Beauty Factory Eugenia îți arată cum să îți realizezi un masaj facial relaxant, dar înainte de asta citește care sunt beneficiile lui: 

Efect de lifting – masajele faciale pot fi considerate un tratament de înfrumusețare natural, deoarece stimulează producția de colagen și circulația sângelui. Astfel este asigurată revigorarea tonusului mușchilor faciali, iar pielea va deveni mai fermă.

Are efect anti-aging – masajul facial ajută la relaxarea mușchilor încordați și la reducerea ridurilor, ceea ce înseamnă că tenul tău va arăta mult mai tânăr. În plus, ședințele regulate de masaj facial și  folosirea unei creme hidratante încetinesc procesul de formare a ridurilor.

Îmbunătățește circulația sângelui – oboseală, lipsa somnului și chiar produsele cosmetice pot afecta circulația sângelui de la nivelul tenului, acesta putând căpăta un aspect palid. Masajul facial stimulează sistemul limfatic care se află sub piele și crește fluxul de sânge oxigenat și nutrienți necesari pentru un ten sănătos.

Ameliorează problemele tenului, precum acneea sau rozaceea. Așa cum am spus anterior, masajul facial îmbunătățește circulația sângelui și sporește vindecarea pielii, dar ajută și la eliminarea toxinelor. Este totuși indicat ca ședințele de masaj să nu dureze mai mult de 10 minute, deoarece există riscul de răspândire a erupțiilor cutanate.

Ajută la detoxifierea pielii – ședințele regulate de masaj facial ajută la eliminarea toxinelor, prin stimularea ganglionilor limfatici din zona bărbiei și a mandibulei. Astfel, toxinele sunt eliminate mai rapid din corp.

Previne apariția cearcănelor stresul, înaintarea în vârstă și lipsa somnului sunt doar câteva dintre cauzele care duc la apariția cearcănelor. Masajul facial este una dintre metodele care ajută la reducerea cearcănelor, prin eliminarea excesului de fluide care se adună în jurul ochilor.

Ajută la curățarea tenului – prin masaj facial sunt îndepărtate celulele moarte, contribuind astfel la exfolierea tenului.

Urmărește în video-ul de mai jos un masaj facial relaxant

Distribuie articolul: