Masajul terapeutic cu miere este benefic pentru întregul organism. Mierea, alimentul vieții, are o compoziție complexă formată din vitamine, minerale, ceruri și enzime. Toate aceste componente dau mierii o valoare unică. Aplicată pe corp sau pe față, mierea are rol nutritiv și detoxifiant.

Înainte de a intra în detaliile masajului terapeutic cu miere, să mai zăbovim puțin asupra mierii, pentru a înțelege mai bine compoziția sa și de ce este benefică organismului atunci când este aplicată extern.

Mierea – compoziție și beneficii

Compoziția mierii este complexă, aceasta conține peste 400 de elemente, ceea ce este și firesc dacă ne gândim că este rezultatul muncii albinelor ce culeg polenul din sute de flori.

Mierea conține mai multe tipuri de zaharuri și anume: fructoza, glucoza, maltoza și zaharoza precum și uleiuri esențiale din plante. Vitaminele din miere sunt prezentate în continuare din punct de vedere al beneficiilor asupra pielii:

  • complexul B se regăsește în cantitate mare în miere, cu efect antioxidant și de hrănire a pielii
  • vitamina C protejează pielea împotriva radicalilor liberi, conferă suplețe pielii, stimulează producția de colagen și are efect de vindecare naturală
  • vitamina A este vitamina pielii și are efect anti-îmbătrânire, anti-acnee și anti-degradare
  • vitamina D, denumită și vitamina soarelui, este în cantitate foarte mică și în miere și este nutrient al pielii
  • vitamina K are rol anti-hemoragic și este responsabilă de fixarea sănătoasă a calciului în oase

Mineralele prezente în miere sunt ușor asimilabile de către organismul uman: potasiu, calciu, magneziu, fosfor, la care se adaugă cantități foarte mici de seleniu, crom și iod.

Mierea este un complex de elemente chimice, benefice pielii, întregului organism atât intern, cât și extern.

Masajul terapeutic cu miere

Mierea conține substanțe active ce stimulează circulația sângelui și este hidratantă, deci bună pentru pielea mai uscată. În general nu există alergie la mierea aplicată extern pe piele, dar am întâlnit și astfel de persoane. De aceea este bine de făcut un test înainte, prin aplicarea de miere pe piele și așteptat 5 minute. Dacă pielea nu se irită sunt semne că pielea suportă foarte bine aplicarea de miere.

Masajul facial cu miere este binevenit tuturor, dar mai ales persoanelor la care au început să apară ridurile. Datorită hidratării și a stimulării secreției de colagen, pielea nu este doar catifelată ci și întinerită după masajul facial cu miere.

După masajul facial cu miere, pielea este detoxificată și curățată de celule moarte, fiind un pas spre stoparea îmbătrânirii pielii. Acest tip de masaj se poate face și înainte de extracții, având efect de gomaj, de îndepărtare a impurităților.

Masajul cu miere al spatelui are efecte benefice pentru întregul organism. Inervațiile de-a lungul coloanei vertebrale corespund organelor interne, iar modalitatea de a face masajul cu miere simulează reflexoterapia. După ce se întinde mierea pe spate, cu palmele se presează ușor pielea, apoi se dezlipesc rapid, având un efect de vacuum. Prin aceste manevre repetate se desfundă porii tegumentului și astfel se extrag toxinele care intră în reacție cu mierea, scrie masajsiterapie.ro

Prin masajul spatelui cu miere se deblochează acumulările de energie și tensiunile musculare și nervoase.

Masajul cu miere anticelulitic

Masarea coapselor cu miere este inedit iar rezultatul este o piele mătăsoasă și elastică din prima ședință. Prin stimularea circulației și fluidizarea grăsimii, nodulii celulitici se estompează, iar după mai multe ședințe, dispar. Dacă aveți probleme cu circulația limfei, mierea ajută și la stimularea drenajului limfatic, senzația la finalul ședinței fiind de ușurare, mai ales în cazul picioarelor.

Masajul cu miere se realizează până când mierea se albește, durata fiind minim 30 minute pentru masajul de relaxare și 50 minute pentru cel anticelulitic. Este indicat ca o zi-două să nu se folosească pe piele săpunuri astringente.

Masajul terapeutic cu miere în zona cervicală este un bun destresor prin oxigenarea creierului, fiind combătute durerile de cap și insomnia.

Tipul de miere utilizat în masajul terapeutic

Masajul terapeutic cu miere are rezultate și în funcție de tipul de miere folosit. La salonul nostru se utilizează, în masajul terapeutic, mierea de salcâm și mierea de tei, ambele naturale, fără adaosuri sau tratamente.

Mierea de salcâm are efect sedativ, cicatrizant și antitusiv. Masajul cu miere de salcâm este potrivit pentru relaxare și liniștirea sistemului nervos.

Mierea de tei diferă față de cea de salcâm sau polifloră prin faptul că are în compoziție mai multă vitamina B1, aminoacizi și polen. Aceste componente o fac să fie puternic antibacteriană. Polenul de flori de tei îi conferă putere în stările de oboseală și insomnie.

După masajul terapeutic cu miere de salcâm sau de tei, pielea este foarte hidratată și devine catifelată. Dacă ținem cont de răsfățul acestui masaj dulce, avem toate motivele să vă invităm la un masaj terapeutic cu miere de albine.

Sursa: masajsiterapie.ro

Distribuie articolul: