Acum mai bine de 20 de ani, iranianca Tala Raassi nici măcar nu spera că va ajunge designer. După incidentul prin care a trecut și a fost nevoită să părăsească Iranul însă, a fost numită „una dintre cele mai neînfricate femei din lume”. Astăzi, este unul dintre cei mai apreciați designeri de costume de baie din lume. „Moda înseamnă libertate”, spune tânăra, îndemnându-le pe fetele musulmane să-și urmeze visurile indiferent de orice.

Prin 1998, Tala locuia la Teheran și avea doar 16 ani atunci când se afla la o petrecere, iar poliția a pedepsit-o cu 40 de lovituri de bici pentru ținuta indecentă, care reprezenta o fustă mini și machiaj. A fost dusă alături de alte câteva fete într-un izolator, acolo unde a trecut printr-un adevărat chin.

Preparing for the last two interviews of the day 📖 #fashionisfreedom

A post shared by Tala Raassi (@talaraassi) on

„Ne abordau ca pe niște teroriști care au pus la cale o lovitură de stat. Simțeam cum biciul umezit se plimba pe spatele meu. A fost atât de chinuitor, încât mi-am pierdut darul vorbirii. Auzeam sunetul biciului și simțeam cum spatele îmi arde tot mai mult. Mi se părea că îmi pierd cunoștința. O femeie mi-a spus să strig mai tare, dacă vreau să fiu lovită mai încet. Dar nu aveam pentru ce mă preface, totul era și așa un chin. Când biciul mi-a tăiat pielea, am început să plâng”, își amintește designerul, în cartea sa autobiografică: „Fashion Is Freedom”.

tala_studio_24_v3-2_copy

Fata nu s-a putut mișca preț de 7 săptămâni, apoi familia a decis să părăsească Iranul și să se mute în Columbia (SUA). După ce a învățat engleza, visul de a deveni designer a fost tot mai aproape. Tala s-a angajat la un salon de mariaj, după care a fost atrasă de costumele de baie. În scurt timp a fondat marca Dar Be Dar, care s-a bucurat din start de mare succes.

Astăzi, designerul își trimite costumele de baie în toate colțurile lumii. În SUA, știe că femeile au dreptul să aleagă între a merge la plajă în bikini sau burkini.

It's always #summer somewhere 💚💙 @gabianchi8 #talaraassi #swim ✨ #weekend #vibes

A post shared by Tala Raassi (@talaraassiswim) on

Foto: Instagram, talaraassi.com

Distribuie articolul: