S-a născut pe pe 1 iunie 1926, în Los Angeles-California și a decedat pe când avea doar 36 de ani. Deși a trecut mai bine de jumătate de veac de când steaua ei s-a stins, Marilyn Monroe a fost considerată și rămâne și în prezent deținătoarea titlului de „Cea mai frumoasă blondă din istoria cinematografului”. 

Marilyn Monroe a fost și rămâne una dintre cele mai complexe vedete de la Hollywood, având o viață mult mai complicată decât a descifrat-o presa și publicul acelor vremuri. Relația ei cu președintele Kennedy și decesul său trezesc și astăzi multe semne de întrebare, dar fără vreo șansă de răspuns.

Iată o listă cu lucruri pe care probabil nu le-ai știut despre blonda iconică de la Hollywood.

1. Marilyn Monroe, născută Norma Jeane Mortensen la 1 iunie 1926, și-a petrecut o bună parte din copilărie prin orfelinate. S-a căsătorit la 16 ani pentru a nu se mai întoarce la orfelinat, iar primul mariaj a durat doar 5 ani.

2. În 1948, Marilyn, nefiind încă celebră, a fost numită Regina Anghinarelor în Castorville.

3. Până la 20 de ani când a devenit Marilyn Monroe, aceasta a purtat numele de Norma Jeane Mortensen, apoi Norma Baker. Monroe vine de la numele de fată a mamei sale, iar Marilyn a fost inspirat de la prenumele starului de Broadway Marilyn Miller.

4. În copilărie, în anii de liceu și chiar la maturitate aceasta s-a confruntat cu o problemă de vorbire: bâlbâitul. Terapeutul i-a sugerat să-și regleze respirația – o modalitate excelentă de a regla viteza de vorbire.

5. Era foarte sensibilă și stresată, iar din această cauză, după filmări se întâmpla deseori ca pe fond nervos pe corpul ei să apară erupții cutanate, iar make up artistele erau nevoite să le mascheze.

6. A suferit mult din cauza că oamenii nu o luau drept o actriță serioasă. Marilyn a studiat un an la Actors Studio din New York, înainte de a accepta rolul din filmul Bus Stop. Ulterior, partenerul de film, Murray, a dezvăluit că performanța ei a fost impresionantă și că aceasta merita trofeul Academy Award.

7. Pentru a se căsător cu Arthur Miller, aceasta s-a convertit la iudaism.

8. Franc Sinatra i-a dăruit un câine, un Bichon maltez pe care actrița l-a numit Maf (de la Mafia).

9. După despărțirea de Arthur Miller aceasta a suferit de insomnii, oboseală severă și a avut o cădere nervoasă, petrecând câteva zile internată într-o secție de psihiatrie.

10. La momentul morții sale a fost descoperită o bibliotecă impresionantă cu circa 400 de cărți. Marilyn era o cititoare pasionată de nuvele și poeme. Actrița era pasionată și de scris.

11. Au existat o serie de circumstanțe suspecte în jurul morții sale prin supradozaj de barbiturice. Potrivit unui articol din Chicago Tribune, primul polițist care a ajuns la fața locului a crezut că este vorba despre un omor, iar legistul care a semnat certificatul de deces a făcut acest lucru sub presiune. În stomacul actriței nu au fost descoperite rămășițe de pastile, astfel substanța ar fi fost injectată. Marilyn a fost găsită cu telefonul în mână. În una din agendele sale, aceasta scria că îi era frică de Peter Lawford, care era cumnatul lui JF Kennedy (presupusul amant al actriței), acesta fiind și ultima persoană cu care a vorbit la telefon înainte să moară.

12. Cel de-al doilea soț al lui Marilyn, Joe DiMaggio, a lăsat trandafiri pe mormântul ei, de două ori pe săptămână, timp de 20 de ani.

Sursa: Buzzfeed

Distribuie articolul: