Povestea impresionantă de viață a Marianei Darii, o tânără de 21 de ani abandonată la naștere de mama biologică, deși cântărea nici două kilograme. Deși a fost imediat adoptată de o femeie care tocmai pierduse o sarcină, cei din jur au avut mereu „grijă” să-i accentueze faptul că este „străină” sau înfiată.

Adoptată, iubită, dar nevoită să înfrunte stigmatizarea

Invitata lui Dorin Galben, în noul său proiect video „Monolog”, Mariana Darii a povestit ce a însemnat pentru ea aflarea veștii că este un copil abandonat și cât de dure au fost unele persoane cu ea, deși era doar un copil nevinovat. De asemenea, eroina a povestit despre suportul imens acordat de părinții săi, încă din primele zile de viață, dar și la maturitate, atunci când a fost depistată cu cancer tiroidian.

„Tata îmi spunea că sunt trandafirul și busuiocul lui”

Tânăra apreciază enorm gestul părinților săi și dragostea, și grija pe care i-au dăruit-o de-a lungul vieții: „Dacă în copilărie eu eram lumina ochilor lor, acum ei sunt lumina ochilor mei. Și poate mai rar spun că îi iubesc, mai rar îi sărut, dar în inima mea este un loc aparte pentru ei. (…) Le mulțumesc mult pentru omul care sunt astăzi”.

Cel mai frumos lucru din viața mea este că am fost abandonată la naștere

Află mai multe despre soarta unui copil abandonat în Republica Moldova și recunoștința pe care o poartă familiei adoptive, în video ce urmează:

Dacă viața ta și a copiilor tăi este în pericol, adresează-te la centrele care oferă protecție și adăpost temporar. Vei putea obține sfaturi, informații, adăpost temporar și o serie de alte servicii. Vedeți aici lista organizațiilor de suport.

Sursa: Youtube / GALBEN

Distribuie articolul: