Mariana Rață, prezentatoarea și una dintre fondatoarele postului TV8, a oferit în premieră detalii despre scandalul Morari-Platon, în cadrul interviului #fărăprotocol cu Dorin Galben. În cadrul acestuia, jurnalista a mărturisit că au existat bănuieli despre o posibilă relație a celor doi, însă în lipsa probelor și a negării Nataliei Morari, nu a acordat importanță zvonurilor.

Prezentatoarea TV8 a dezvăluit că, fiind întrebată despre aceste zvonuri, Natalia Morari a negat de fiecare dată existența unei relații.

„Noi am aflat despre asta pe ultima sută de metri și am avut o discuție cu ea. Am întrebat-o: „Care e logica să îl inviți?”. Ea a zis că el va vorbi foarte mult despre Plahotniuc și atunci noi am zis: „Natalia, tu nu ai niciun argument să îl inviți, el nu este concurent electoral, jucător în politică” și Natalia a făcut un pas în urmă, emisiunea a avut loc după două săptămâni de la alegeri și pentru noi era importantă acea emisiune ca să ne dăm seama ce se întâmplă, de ce insistă aibă emisiuni cu acea persoană. Din emisiunea aceea, noi nu am văzut nimic. Am avut atunci o discuție și i-am zis: „El te-a dominat, tu nu ai fost firească, ca de obicei”. (…) Noi am întreprins niște pași în instituție. Am asigurat protecția politicii editoriale, am căutat probe care să demonstreze că ar fi într-o relație. Noi nu puteam să înțelegem de ce natură este această relație. Dacă mă întrebi că mă gândeam că sunt iubiți? Nu!”, a relatat jurnalista.

Mariana Rață a aflat despre toate cu două zile înaintea dezvăluirii Nataliei Morari, făcute într-o postare pe Facebook:

„Eram într-o ședință, ne-a comunicat că toate aceste informații sunt adevărate și că intenționează să plece din funcția de președinte al consiliului de administrare. Angela i-a spus că nu mai poate face emisiunea, ea a plecat și din funcția de membră a consiliului de administrare”.

Jurnalista a mai menționat că, Angela Gonța este foarte afectată de ce se întâmplă în prezent: „Am siguranța că nu am simțit că oricine de la TV8 a știut despre asta. Angela ne-a asigurat că ea nu a știut nimic. Aceste mizerii ce se toarnă asupra ei o afectează foarte mult”.

„Niciodată nu ne-am gândit că tatăl este Platon, pentru că Natalia de foarte multe ori ne-a povestit cum a făcut ea această procedură de fertilizare in vitro. Cu câteva zile înainte să se întâmple ce s-a întâmplat, eu am avut o comunicare cu cineva care este bine informat, nu este de la SIS, dar care mi-a spus că au fost efectuate verificări la clinicile private din Moldova și ea nu a făcut nicăieri această procedură și eu am întrebat-o: „E corect, cum explici, tu ești șantajată? Ce se întâmplă?  Și abia după acest mesaj, peste două zile, Natalia a venit și ne-a spus că tatăl este Platon”.

Mariana Rață a mai dezvăluit că din data de 7 septembrie nu a mai discutat cu Natalia Morari: „Nu am avut discuții cu Natalia din momentul în care ea a recunoscut conflictul de interese. Ea ne-a confirmat și ne-a zis: „Îmi pare rău de un singur lucru. Că nu v-am spus mai devreme”. Noi nu am stat mai departe să discutăm pentru că noi aveam de luat decizii instituționale”.

Întrebată dacă s-a gândit la o posibilă plecare de la postul TV, aceasta a mărturisit că a avut un moment de ezitare încă în vara anului trecut și că nu avea nicio legătură cu scandalul iscat în urma relației Nataliei Morari și Veaceslav Platon:

„Nu, de ce să vreau să plec de la TV8? Am avut un moment de ezitare în vara anului trecut, legată de altă chestie, nu e legat de Natalia și Platon, am mai spus nu aveam nici o bănuială. Însă atunci am decis că trebuie să rămân la TV8. De când s-a început tot acest scandal, această nebuneală. Am avut mereu un singur gând: TV8 înseamnă peste 100 de oameni care muncesc acolo. Eu nu am dreptul să mă gândesc la altceva decât cum facem să salvăm televiziunea, să recăpătăm încrederea oamenilor în noi”.

Urmărește interviul integral în video de mai jos:

Sursa: Youtube / Dorin Galben

Distribuie articolul: