Ai părul creț în extremă, foarte pufos sau neascultător? El are nevoie de o „netezire” profesionistă. Nanoplastia este o procedură de vindecare a părului, cu efectul de îndreptare a buclelor (în proporții diferite, în funcție de tipul buclelor și grosimea părului). Care este specificul acesteia și pentru ce tipuri de păr este recomandată cu predilecție, aflăm de la Mariana Bîrcă, specialistă în proceduri estetice de hair-style.

E destul de dificil să te clarifici cu denumirea și eficacitatea fiecărei proceduri pentru păr, ori tehnologiile în hair-style avansează rapid și la fiecare săptămână apar noi dezvoltări în acest domeniu. Keratina, bixiplastia sau nanoplastia este uneori dificil de înțeles. O „diagnoză” mai exactă a tipului de păr, a nevoilor podoabei capilare și a dorințelor voastre legate de imaginea personală o să vă ajute să alegeți corect procedurile necesare pentru îmbunătățirea stării părului.

Nu confundați nanoplastia cu keratarea

„Nanoplastia este o procedură tot mai actuală și la mare cerere printre serviciile de salon. Datorită proprietăților sale non-toxice si rezultatelor de remarcat, Nanoplastia a devenit în vogă la nivel internațional, iar în țările europene i-a preluat locul keratinei. În plus, luând în considerare tendințele mai naturiste și sănătoase din domeniul frumuseții, nanoplastia a reușit să câștige tot mai mult spațiu.

Mariana Bîrcă

Nu trebuie să confundăm Nanoplastia cu procedura clasica de îndreptare cu keratina. Atât tehnica, cât și procedura este total diferită, iar efectul asupra părului va fi desigur la fel diferit. Nanoplastia are o gamă vastă de tehnici de aplicare, cineva ar pute-o caracteriza ca produs universal, dar trebuie sa o simți și să-i cunoști secretele. Cu ajutorul unei nanoplastii putem obține efect de lifting pentru păr, disciplinare a părului și îndreptare. Nanoplastia oferă un confort maxim în timpul procedurii, nu are miros înțepător, nu elimină vapori iritanți, este permisă pentru doamnele însărcinate și poate fi făcută și adolescenților. Procedura, spre deosebire de tratamentul cu keratină, păstrează volumul natural al părului fără să-l îngrașe, îngreuneze sau să-l facă mai lipicios, conform tehnicii clasice se potrivește pentru părul foarte creț, rezistent, are o putere foarte mare de îndreptare pentru o perioada de până la 6 luni și oferă strălucire maximă părului”, ne asigură Mariana Bîrca.

Ce caracteristici are această procedură?

„Preparatele pentru nanoplastice sunt maxim saturate cu substanțe utile (aminoacizi), completate cu elemente de siguranță chimică. Acestea pătrund bine în păr, interacționând la nivel celular. Astfel, structura sa devine puternică, firul de păr primind nutrienții de care are nevoie și care, practic „vindecă din interior”, având un efect anti-age. Nanoplastia vă poate ajuta să mascați eficient defectele de îngrijire a părului, creând un efect frumos din punct de vedere vizual, dar și „vindecând” direct firul de păr. Anume grație compoziției chimice eficiente, o astfel de îngrijire este sigură pentru păr, poate fi aplicată fără efecte adverse și adolescenților de orice vârstă, în timpul sarcinii sau în timpul alăptării”, menționează specialista în tratamente ale părului.

Sunt aspecte importante de care să ținem cont?

„Nanoplastia, ca și orice procedură de tratament a părului, se face la salon, de un specialist calificat. Spre deosebire de un tratament cu keratina, nanoplastia cere mai multă experiență și expertiză în domeniu. Doar un profesionist va putea aprecia corect calitatea și structura părului dvs și vă va familiariza cu toate nuanțele comportamentului său după procedură. Un profesionist va aprecia corect și stilul de aplicare a tratamentului și o să vă prevină asupra unor momente importante. Luați în considerare faptul că în timpul procedurii, culoarea părului poate deveni ușor mai deschisă, părul vopsit își poate deschide culoarea cu până la 2-3 nuanțe/tonuri – un moment foarte important”, ne povestește Mariana Bîrca.

Ce face diferența aici, față de keratare?

„Partea comună este legată în special de îngrijirea de după procedură a părului. În majoritatea procedurilor, fie că este tratament cu keratină, bixiplastie sau nanoplastie, părul trebui îngrijit ulterior cu produse (șampon, condiționer, produse de coafare) fără sulfiți agresivi, sare și parabeni. Aceștia vor „spăla” produsul aplicat în tratament după doar câteva spălări, iar efectul va fi foarte scurt. Preparatele din nanoplastie sunt bogate în aminoacizi care, sub influența temperaturilor, pătrund în stratul cortexului părului și trebuie păstrate.

Diferența este numai în absența formaldehidei și derivatelor sale. Ceea ce face ca nanoplastia să fie un tratament mai sigur, care nu provoacă reacții alergice. În țările UE, formaldehida este interzisă, iar în SUA coaforii sunt obligați să avertizeze clienții despre prezența lor în preparatul utilizat. Deci este un aspect important. Prin urmare, atunci când efectuați îndreptarea cu keratină, când faceți nanoplastie sau bixiplastia părului, trebuie să urmați cu strictețe și măsurile de îngrijire post-tratament”, ne mai spune Mariana Bîrcă.

Ce marcă de Nanoplastie recomandați?

Mariana Bîrcă

„Acum 4 ani a început colaborarea mea frumoasă cu marca Honma Tokyo (honmatokyo.md) și îi rămân fidelă în continuare. Nanoplastia Coffee Green de la Honma Tokyo îmi oferă siguranță, atât în rezultatul procedurii cât și din prisma expunerii sănătății ca meșter. Nanoplastia este un tratament destul de pretențios, nu e suficient să cunoști un protocol de aplicare al unui produs, ea trebuie simțită de către meșter. Ca specialist în domeniu vă pot confirma că e foarte important să poți anticipa rezultatul unui proceduri, Coffee Green îmi oferă această șansă.  În urma unei proceduri de nanoplastie, părul rămâne drept, neted, lucios pentru o perioadă până la 6 luni, mai mult Coffee Green conține pigment mov care neutralizează nuanța părului. Adițional, îmi exprim admirația față de confortul și satisfacția pe care o oferă Nanoplastia Coffee Green în timpul efectuării procedurii. De asemenea, recomand cu mare drag produsele de îngrijire ale mărcii, deoarece conțin ingrediente de înaltă calitate ca keratina hidrolizată, colagen, aminoacizi, curăță delicat părul , restabilesc echilibrul hidro- lipidic și, cel mai important aspect, mențin rezultatele tratamentelor”, spune în final hairstylista.

Distribuie articolul: