Maria Macrii este originară din orașul Chișinău. Are 16 ani și face dansuri în familia The Space Project. Face dansuri de la 4 ani și la moment a devenit coreograf în această sferă. Am decis să aflăm câteva detalii din culise.

 

Daniela Gorincioi: De unde vine pasiunea pentru dansuri?

Maria Macrii: Antrenorii mei mă inspiră la fiecare antrenament, îmi dau putere să lucrez cât mai mult.

DG: În experiența ta, a fost  cumva vreun film care l-ai privit și te-a impresionat cum a dansat?

MM: Nu aș spune că mă uit la filme de acest tip. Dar îmi place să privesc cum dansează lumea din alte țări,  pe rețelele de socializare.

DG: Cine te-a încurajat să urmezi pasiunea pentru dans?

MM: Mămica mea mă susține mereu în ceea ce fac. Merge cu mine la toate competițiile la care particip. Totodată, am mulți prieteni care mă susțin în tot ce fac.

DG: Unde ai urmat studiile de dans?

MM: Am practicat dansul în mai multe grupuri. Dar acum practic dansurile în echipa „THESPACEPROJECT” și mă simt perfect.

DG: Un profesionist în dans, știe toate stilurile de dans or alege stilul care îl reprezintă cel mai bine și devine foarte bun în asta?

MM: Eu cred ca un profesionist în dans, nu o să dezvolte doar un stil de dans care îi place, dar o să dezvolte mai multe stiluri. Dansatorul dacă o să practice doar un stil de dans, se va sătura destul de repede de dansuri. Eu, de exemplu, practic câteva stiluri, nu doar unul. Stilurile de dans pe care le practic sunt: Dancehall, Hip-Hop, Vogue, Experemental etc.

DG: Care este stilul preferat de dans?

MM: Stilul meu preferat este Dancehall. Acest stil de dans am început să-l practic printre primii și îl înțeleg foarte bine, de aia cred că îmi place cel mai mult.

DG: Când ți-ai dat seama că dansul e meseria pe care vrei să o faci?

MM: De mică îmi plăcea asta. Dar la vârsta de 13-14 ani am înțeles că dansul e viața mea și sunt conștientă de asta că ar putea fi meseria mea.

DG: Care sunt cele mai bune momente coregrafice pentru tine, de care ești mândră?

MM: Cele mai bune momente sunt atunci când elevii mei căștigă la diferite concursuri sau campionate, battluri.

DG: Acum predai dansul. Cine sunt elevii tăi?

MM: Da, la moment eu predau. Acum am început a preda petru copii începatori în dasuri. Am ales anume începători, deoarece îmi place foarte mult să mă uit cum își dau interesul la fiecare antrenament și cum se dezvoltă, ce emoții au când câștigă ceva pentru prima dată.

DG: Fiind dansatoare, obișnuiești să citești romane despre dansuri?

MM: Din păcate nu citesc romane legate de dansuri.

DG: Dar să privești filme despre muzică?

MM: Îmi place foarte mult să privesc filme destre artă.

DG: Te inspiri de la filmele privite ori de la romanele citite?

MM: Mă inspir cel mai mult de la oameni din jurul meu la moment.

DG: Care sunt realizările cu care te mândrești?

MM: Mă mâandresc cu elevii care dansează foarte bine la vârsta lor și au câștigat multe concursuri, campionate, batluri.

 

Distribuie articolul: