Recunosc, a fost pentru prima dată când am îmbrăcat o IE tradițională autentică. O ie cu istorie. Lucrată manual, fir cu fir; emoție cu emoție. Mi-a purtat noroc. Pentru orice, este nevoie de timp potrivit, așa a fost și în cazul meu.

Întâlnirea mea cu Maria Iliuț a fost momentul potrivit când eu „A TREBUIT” să îmbrac o ie. Un interviu plin de emoție, tradiții și provocări.

Maria Iliuț: „Crezul meu este: să-mi iubesc satul, să-mi iubesc țara, să-mi iubesc limba mamei, credința strămoșească și să cinstesc memoria celor plecați”.

„Privighetoarea Bucovine” așa cum este numită Maria Iliuț poartă valorile în suflet. Ține scai de ele și le împărtășește și cu cei care-i sunt studenți.

„Eu vin dintr-o zonă cu multe valori. Asta mi-au transmis părinții, asta am văzut la buneii și străbuneii mei”, spune Maria Iliuț.

Despre studenții care-i devin parte din familie, despre noul CD pe care urmează să-l lanseze cât de curând, dar și despre „DOINELE” pe care îi place atât de mult să le interpreteze vezi în interviu.

 

Distribuie articolul: