După un 2020 în care am dat skip la toate marile evenimente, Clujul a oferit o distracţie ca-n poveşti, timp de 4 zile şi 4 nopţi! Parcul Central, Cluj Arena şi Sala Polivalentă au fost invadate de mii de tineri care au venit la Untold 2021, cel mai mare festival de muzică din România.

Timp de patru zile (9-12 septembrie), fanii veniţi din peste 100 de ţări ale lumii s-au bucurat de prezenţa celor mai mari artişti, DJ-i şi trupe live. Numărul participanţilor a fost ceva mai scăzut ca în ediţiile anterioare (peste 265.000), dar nu cu mult, ceea ce dovedeşte că pandemia nu a fost un impediment pentru public şi că nici măsurile de siguranţă nu i-au speriat.

Primul mare artist străin care a cântat pe mainstage a fost Tyga, un rapper american cunoscut pentru hit-urile „Taste”, care are peste un miliard de vizualizări pe YouTube, şi „Dip”. Pe scena de la Cluj Arena au urcat Tujamo şi DJ Snake, unul dintre cei mai apreciaţi DJ din prezent, iar pe scena Galaxy, Pan Pot şi rusoaica Nina Kraviz au mixat până au umplut şi tribunele.

Pe scena principală a urcat şi juriul emisiunii “Super Star”, format din Smiley, Marius Moga, Raluk şi Carla’s Dream.

Şi Benny Benassi a făcut stadionul Cluj Arena să vibreze, iar Delia, pe lângă show-ul ei de la mainstage, a urcat şi a făcut un moment special cu Steve Aoki. Celebra coloană sonoră a serialul Casa Del Papel s-a auzit live pe mainstage-ul festivalului. Momentul ‘Cake me!’ a fost unul dintre cele mai aşteptate momente ale serii. Tinerii aflaţi în primele rânduri au făcut pancarte cu acest mesaj şi au aşteptat ca Steve Aoki să arunce cu cele 12 torturi.

Foarte aclamaţi au fost şi Martin Garrix, Fedde le Grand, Paul Van Dyk sau Parov Stelar.  De asemenea, trupa Vama a încântat publicul UNTOLD cu piesele sale cunoscute, dar şi cu un moment inedit de DJ SET, cu Tudor Chirilă în prim plan.

Martin Garrix l-a avut alături de el pe scenă pe Tinie Tempah, artist apropiat al festivalului şi bun prieten al DJ-ului şi producătorului olandez.

O altă apariţie memorabilă, cu o încărcătură emoţională puternică pentru români şi nu numai, a fost recitalul oferit de cel mai mare naist al lumii, maestrul Gheorghe Zamfir. Maestrul a avut o scurtă întâlnire, înainte de spectacolul său, şi cu DJ-ul numărul 3 al lumii, Martin Garrix, care şi-a exprimat admiraţia şi aprecierea pentru munca şi talentul său.

Ziua a treia a fost memorabilă pentru cele câteva zeci de mii de fani care au venit să-l vadă pe DJ-ul numărul 1 al lumii, David Guetta. Francezul şi-a uimit fanii, veniţi din peste 100 de ţări ale lumii cu un show incredibil, plin de emoţie, pe parcursul căruia şi-a declarat recunoştinţa pentru momentul pe care-l trăieşte pe mainstage-ul festivalului UNTOLD, acesta fiind singurul mare festival care are loc în Europa în acest an.

Lost Frequencies şi The Script au făcut audienţa să vibreze, iar AZTEK, Subcarpaţi, TCHAMI, Danny Avila au completat programul.

DJ Raresh, Paul Kalkbrenner şi Rhadoo au urcat sâmbătă pe scena Galaxy. La Alchemy, artişti români şi internaţionali precum DJ Snow & MC Agent, NANE, Macanache, Paraziţii, Cabral Ibacka- Faibo X, Camo & Krooked sau DChase & Status DJ Set au făcut un show spectaculos.

Brazilianul Alok, care ocupă locul 5 în clasamentul celor mai buni 100 de DJ ai lumii, a fost unul dintre artişii care a urcat pe mainstage-ul UNTOLD în ultima noapte de festival. Experienţa UNTOLD 2021 a inclus un alt moment memorabil pe mainstage-ul festivalului. Afrojack, care ocupă locul 7 în ierarhia celor mai buni 100 de DJ ai lumii, a lansat în premieră mondială pe Cluj-Arena noul său single intitulat „Anywhere”.

Pe scena principală UNTOLD au mai urcat cei doi membri ai proiectului Ofenbach, francezul Martin Solveig şi DJ-ul olandez Quintino, care a închis festivalul pe mainstage. A patra zi a festivalului s-a încheiat cu show-uri oferite de olandeza Charlotte de Witte, Tale of Us, Amelie Lens şi Colyn, britanicii de la Rudimental, DUB FX & Woodnoteo şi cu un impresionant foc de artificii.

Pe lângă vedetele care au urcat pe scenă, au fost şi foarte multe în public. Printre ele, Andreea Esca şi fiica sa, Alexia Eram, Amalia Năstase şi soţul său, Răzvan Vasilescu, Lora şi iubitul ei, Ionuţ Ghenu, Gina Pistol (sosită cu iubitul ei, Smiley), Bianca Lăpuşte (care l-a însoţit pe Marius Moga) Speak şi Cristina Ştefania, Jojo (Cătălina Grama) şi Paul Ipate, Corina Caragea, Camelia Donţu, Paula Chirilă, Roxana Ionescu, Giulia Anghelescu, Andreea Antonescu, Alina Ceuşan, Ioana Grama, Sînziana Negru, Mihai Petre, Cătălin Botezatu, Dan Capatos, Cove, Codin Maticiuc, Cucu (Adrian Cuc), Jorge (George Papagheorghe).

Vezi mai multe fotografii de la eveniment:

Sursa: okmagazine.ro