Brutaria Marcu Bakery din Peresecina, de pe traseul național R6, care duce spre Orheiul Vechi, a inițiat o campanie foarte frumoasă, prin intermediul căreia oferă, fără bani, pâine persoanelor care nu au destule resurse financiare. La intrare în brutărie sunt mai multe boxe unde este aranjată pâinea proaspăt coaptă.

Mai mult chiar, întreaga brutărie a fost concepută astfel încât fiecare persoană să-și poată achiziționa pâinea în conformitate cu bugetul de care dispune. Astfel, chiar și denumirea brutăriei de „Marcu Bakery” provine de la sfântul și evanghelistul Marcu, care oferea pâine celor sărmani.

Această idee a luat naștere cu mult timp în urmă: „Am zis că este o faptă nobilă să poți face asta și într-o zi o să o facem și noi. Am proiectat boxa, pentru că pâinea să ajungă la toți. Rămânem mulțumiți atunci când vedem că bunicuțele iau pâine și își fac semnul crucii și o sărută”, a spus un reprezentat al brutăriei.

Și clienții Marcu Bakery se implică activ în furnizarea pâinii pentru cei nevoiași, suplinind boxele cu pâine cumpărată de ei. Alții donează bani, pentru a ajuta firma să continue să hrănească nevoiașii.

„Lumea se ține pe oameni și fapte bune, ca să bucuri pe cineva trebuie să ai dorință, în rest le poți face pe toate”, a conchis reprezentantul firmei.

Foto: Facebook/ Doina Cernavca