Ai și tu pofte uneori de cartofi pai, de un burger plin de sosuri sau de o felie de tort de ciocolată. L-ai savura cu aceeași plăcere dacă ai ști că te prostește? Un nou studiu făcut publicității recent arată că acest tip de mâncare afectează IQ-ul, mai ales la copii.

Junkfood-ul îngreunează dezvoltarea cognitivă a copiilor. Este vorba despre un studiu făcut pe mici rozătoare. Cercetătorii au observat că junkfood-ul conduce la o memorie mai slabă, dar și la anxietate crescută. La copii s-a demonstrat că un consum mai frecvent de mâncare fast-food îngreunează dezvoltarea cognitivă, arată un studiu al Universității din California de Sud.

Este vorba despre un studiu făcut pe mici rozătoare, iar cercetătorii au observat că junkfood-ul conduce la o memorie mai slabă, dar și la anxietate crescută. Iar aceste probleme apar chiar dacă te îngrași sau nu. În plus, rozătoarele au devenit dependente. Aveau mereu poftă de alimente pline de zahăr și grăsimi și erau agitate când nu le primeau, scrie Alephnews.

Citește și: Copiii nu moștenesc inteligența de la ambii părinți. Cine este responsabil pentru transmiterea acestei gene?

Distribuie articolul: