Ovăzul a devenit un fel de aliment vedetă, iar totul se datorează beneficiilor pentru sănătate pe care le are și, mai ales, efectele spectaculoase pe care le aduce în procesul de slăbire. 

Nu mai este un secret faptul că ovăzul te ajută să menții o greutate optimă, dar mai ales să slăbești. Unul dintre principalele motive pentru care se întâmplă acest lucru este conținutul de fibre, devenind astfel cea mai sănătoasă variantă pentru micul dejun. Conține numeroși nutrienți, ajută la reducerea colesterolului, dar și la menținerea unui tract digestiv sănătos.

Toate aceste beneficii se traduc și ca reducerea circumferintei taliei, mai ales că te ține la distanță de micile gustări nesănătoase, scrie csid.ro.

Fibrele ajută la menținerea sațietății pentru mai mult timp, mențin sub control nivelul glicemiei, reduc colesterolul și, în mod natural ajută la reducerea circumferinței taliei. Potrivit unui studiu publicat în American Journal of Nutrition, creșterea consumului de fibre a fost asociat cu reducerea grăsimii abdominale.

Ovăzul este bogat în fibre solubile numite beta-glucani, care ajută la formarea unei substanțede tip gel. Acceasta ajută la menținerea greutății, reduce colesterolul LDL (rău), menține nivelul glicemic și insulina, îmbunătățește sănătatea tractului gastrointestinal și reduce riscul de boli cardiovasculare.

Distribuie articolul: