Pandemia a reușit să distanțeze oamenii, dar nu și mamicile de copilașii lor. Încheiem luna august gingaș și pozitiv, cu ediția din 2020 a proiectului Mămica Alăptează al mămicilor comunității din diaspora de moldoveni din Portugalia. Natalia Botnari, organizatoarea ședinței, ne-a bucurat cu imagini superbe și de această dată, surprinse într-un parc din Lisabona.

„Acest proces frumos alăptarea rămâne a fi unicul proces irepetabil, unde mămica se conectează 100%, fără ezitare… În săptămână Internațională a alăptării, pentru al treilea an consecutiv, am reușit totuși pe perioada de pandemie să organizăm proiectul fotografic „Mămica alăptează 2020”.

Am optat pentru un parc din zona Cascais, Lisabona, unde am avut destul spațiu să nu formăm grupe și să păstrăm distanța fizică. Deoarece e greu de organizat evenimentele pe perioada de pandemie, totuși mămicile din diaspora din Portugalia au ținut să se vadă, cu respectarea restricțiilor impuse de Direcția Generală de Sănătate. Am invitat doar mămicile care alăptează, opt la număr, alături de familiile lor, ca să imortalizăm perioada superbă de conexiune cu picii lor”, ne-a povestit Natalia Botnari.

Organizator Natalia Botnari
Fotograf: Denis Radu
Locație: regiunea Cascais, Lisbona, Portugalia