Dacă îți place mămăliga, dar vrei să o încerci altfel, atunci sigur o să-ți placă această rețetă. Se prepară ușor și se mănâncă cu poftă.

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 2 căni de ciuperci, tăiate felii
  • 1 ceapă verde, tocată mărunt
  • ulei de măsline
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • 2-3 căni de frunze de spanac, tocate si ele
  • ¾ cana de mălai pentru mămăligă (cel care se prepară în 3 minute)
  • 2 căni de apă
  • 2 ouă
  • apă
  • sare și piper
  • coaja de lămâie și pătrunjel pentru decor

Preparare:

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Încinge ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă, cu mâner metalic, apoi călește ceapa verde timp de 2 minute. Adaugă și ciupercile, amestecă bine și încorporează și cimbrul uscat. După 10 minute, poți opri focul și poți asezona cu sare și piper, după gust. Introdu apoi tigaia la cuptor și lasă ciupercile să se rumenească.

Între timp, pune două recipiente cu apă la fiert, unul pentru mămăligă, iar celălalt pentru ouăle posate. În recipientul pentru mămăligă pune un praf de sare, iar când apa fierbe, adaugă frunzele de spanac mărunțite, dar și mălaiul, amestecând viguros. Lasă apoi focul la minimum și amestecă în mod regulat. Completează cu apă dacă este necesar. Mămăliga este gata când se dezlipește de marginile recipientului în care este gătită. La final, poți adaugă puțin ulei de măsline sau chiar unt pentru a o face mai cremoasă.

Pentru ouăle posate, lasă focul la minimum când apa clocotește. Sparge apoi coaja ouălor și lasă-le să cadă ușor în apă. În 3 minute, poate 3 minute și jumătate, ouăle ar trebui să fie gătite, verifică-le și scoate-le apoi cu o lingură din lemn. La final, așază mămăligă în două boluri, scoate ciupercile de la cuptor și împarte-le în două, apoi așază-le pe patul de mămăligă și completează cu câte un ou posat în fiecare bol.

Citește și: Lava cake cu inima din unt de arahide. Desertul-surpriză perfect de savurat în doi! (Video)

Sursa: Doc.ro

Foto: unileverfoodsolutionsarabia.com