Primăria Chișinău anunță că toate grădinițele din capitală, cu excepția a două instituții, au fost conectate la agentul termic, informează AGORA.md. Școlile vor începe a fi încălzite pe parcursul acestei săptămâni, anunță municipalitatea.

Potrivit șefului interimar al Direcției Educație a Primăriei municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi, 124 de grădinițe au fost conectate la căldură. „Grădinița 79 urmează a fi conectată săptămâna aceasta, pentru că încă nu a fost redeschisă. Grădinița 23 are centrală termică, e conectată în afara sistemului termoelectric”, a punctat Pavaloi.

Cât despre școli, Pavaloi a amintit că elevii sunt în vacanță, începât cu ziua de astăzi și până pe 2 noiembrie, a doua zi după alegerile prezidențiale. „Conectarea va fi avea loc joi sau vineri, așa încât clădirile să fie calde la revenirea elevilor”, a explicat funcționarul.

Responsabilii de la primărie nu au putut oferi date despre conectarea spitalelor la agentul termic.

Menționăm că temperatura aerului pe final de octombrie se va răci ușor, iar în capitală urmează a fi până la 18 grade de căldură. În weekend urmează a fi 13 grade Celsius.

Sursa: AGORA

Vezi și: 7 paşi pentru a aerisi corect caloriferul şi beneficierea de mai multă căldură în casă (Video)

Distribuie articolul: