Președinta țării, Maia Sandu, și-a anulat toate întrevederile din data de 9 mai din motiv de sănătate. Declarația dată a fost făcută de șefa statului în cadrul emisiunii „Bună seara” de la Moldova 1. Maia Sandu a precizat că nu a avut alte motive de a lipsi în afara de cele care țin de sănătatea ei.

Am avut o urgență medicală și din păcate nu am putut să fiu la evenimente în acea zi. Inclusiv la întâlnirea cu domnul secretar General al ONU. A trebuit să amân pe a doua zi. Chiar dacă este a doua vizită în 30 de ani a unui secretar General ONU. Dar se întâmplă. Se poate întâmpla oricui”, a declarat Maia Sadu.

Amintim că în data de 9 mai Președenția a anunțat că Sandu nu va putea participa la evenimentele dedicate zilei de 9 mai, precum și nici la conferința de presă pe care urma să o susțină împreună cu Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, potrivit realitatea.md.

Precizăm că, Maia Sandu nu a participat la ceremonia de depunere a florilor la Memorialul „Eternitate”, cu ocazia zilei de 9 mai, când este marcată finisarea celui de-al Doilea Război Mondial.

La Memorial au depus flori doar prim-ministra țării, Natalia Gavrilița, și președintele Parlamentului, Igor Grosu, fiind însoțiți de membrii Cabinetului de miniștri.

Distribuie articolul: