Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a vorbit ieri despre încălcarea regulamnetului care se referă la purtarea panglicii Sf. Gheorghe. Potrivit unimedia.info, ea consideră „că este ridicol faptul că deputații care au purtat panglica Sf. Gheorghe, interzisă în Moldova, nu pot fi sancționați contravențional fără să se meargă în Parlament.

„Atunci când vorbim despre imunitatea parlamentară sunt elemente care chiar duc la ridicol. Una e libertatea de exprimare și alta să nu poată să fie amendați”, a spus pentru TVR Moldova.

„Asta este procedura, procurorii, poliția MAI trebuie să-și facă treaba, toți cei care au încălcat trebuie sancționați conform legii, în mod civilizat”, a spus aceasta.

Zece deputați care au purtat panglica Sf. Gheorghe la manifestațiile din Chișinău vor fi documentați, a anunțat șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu. „Vor fi documentați și deputații din Găgăuzia. Aceste persoane, la fel sunt pasibile pentru răspundere contravențională”, a declarat acesta.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, Vicepreședintele Parlamentului, deputatul PSRM Vlad Batrîncea, deputatul BCS Oleg Reidman, dar și deputata PSRM Zinaida Greceanîi au venit la Marșul „Victoriei” cu panglica Sf. Gheorghe în piept, care este interzisă prin lege în Republica Moldova.

Sursa: unimedia.info

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: