Concediul se apropie, bagajul este pregătit, dar te întrebi dacă este în regulă să refolosești crema cu protecție solară de anul trecut. Iată ce spun specialiștii despre acest aspect!

 

În 2017, cei de la ziarul italian Altroconsumo au efectuat un studiu pentru a analiza efectele cremelor cu protecţie solară după un an de la utilizare. Au fost alese trei produse cu SPF 50+, duse în laborator şi supuse unor condiţii similare cu cele din vacanţă. Cremele au fost încălzite, apoi răcite şi menţinute la o temperatură de 40 de grade Celsius timp de două săptămâni. Tuburile au fost deschise şi închise de mai multe ori şi au stat inclusiv la soare.

Rezultatele au arătat că cele trei produse nu şi-au schimbat aspectul şi mirosul, plus că şi-au păstrat eficacitatea, iar indicele de protecţie a rămas acelaşi (50+).

De ce este indicat să alegi un alt produs?

Totuşi, indiferent că este vorba despre efectele căldurii, ale apei, ale bacteriilor sau, pur şi simplu, despre trecerea timpului, orice cremă cu protecţie solară nu este „rezistentă la vară”. Unii farmacologi explică faptul că orice produs îşi pierde eficacitatea un an mai târziu de la utilizarea lui. Pe de altă parte, un produs care nu a fost deschis şi, implicit, nu a fost oxidat, îşi va păstra proprietăţile timp de câţiva ani.

Distribuie articolul: