Lilia Tusa este stabilită în Italia de 18 ani cu familia sa, însă nu a uitat nici pentru o clipă de țara de unde a pornit. Organizează pentru diaspora de acolo concerte, evenimente deosebite și îi adună pe toți la un loc departe de casă. În vremuri mai diferite, asemeni celor pe care le trăim, conaționala a înregistrat, alături de alți moldoveni stabiliți departe de casă, un colind absolut deosebit, dedicat diasporei. 

„De câțiva ani îmi fierbe în minte ideea de a realiza un colind în care sa redau atât Dorul, cât și suferința celor plecați departe de casă, de țară, de neam, de tot. Acest vis s-a realizat tocmai acum, când întreaga omenire este în grea cumpănă și cu atâtea restricții pe timp de pandemie. E bine ca în aceste timpuri grele să aducem în casele oamenilor sentimentul de bucurie a Crăciunului. Nu a fost ușor, dar s-a reușit”, ne-a declarat Lilia Tusă, mulțumită de rezultat.

Muzica și versurile sunt semnate de interpreta de folclor Doina Arsene și a fost scris în timp record, practic doar o zi. De aranjament s-a ocupat Sandu Gorgos, iar de realizare și montaj video Florin Zaharia. Decor a fost pregătit de Sergiu Dobos.

„COLINDUL CELOR PLECAȚI PRIN LUME reflectă sentimentele noastre pentru toți cei de acasă și sperăm să atingă cât mai multe inimi și suflete. Îmi doresc ca acest colind să ne unească și mai mult cu cei de acasă, să nu mai existe noi și voi, să existe doar noi. E un sentiment de mare bucurie să știi că colindele noastre sună și răsună pe meleaguri diferite ale lumii. Asta au reușit să facă toți cei implicați în acest proiect”, ne-a mai spus moldoveanca.

Interpreți:

VIOLETA GRECU – VENETIA, ITALIA

OLEG FUNTOVOI – PORTUGALIA

ANGELA MOCANU – SPANIA

LICU GONCEAR – SPANIA

OXANA COPCEANU – IRLANDA

ANGELA GRIGOR – MILANO, ITALIA

CONSTANTIN BESCHIERU (VIOARA) – TORINO, ITALIA

LILIA TUSA – PADOVA, ITALIA

CORUL DE COPII AL PAROHIEI CAMPOSAMPIERO condus de LILIA TUSA.

Distribuie articolul: