Mai mulți interpreți de muzica ușoară și populară de la noi au fost premiați de președinte cu titlurile de „Maestru în Artă”, „Artist al Poporului” și „Artist Emerit”. Despre acest lucru anunță consilierul prezidențial în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici.

Astfel, “prin decretul Președintelui Republicii Moldova Dodon Igor, pentru activitate prodigioasă în domeniul culturii, contribuție la promovarea valorilor moral-spirituale și înaltă măiestrie profesională, s-a conferit titlul onorific ”Artist al Poporului” domnului Igor RUSU, interpret de muzică populară.

Titlul onorific ”Maestru în Artă” i-a fost acordat domnului Valentin UZUN, fondator și vocalist al orchestrei ”Tharmis”.

Titlul onorific ”Artist Emerit” a fost acordat domnului Constantin BURLACU, interpret; doamnei Corina BURLACU (ȚEPEȘ), interpretă; doamnei Olia TIRA, interpretă.

Cordiale felicitări, succese în munca de creație și multă apreciere din partea publicului!”, a anunțat consilierul.

Decretul încă nu a fost publicat în monitorul oficial. Însă aprecierile și felicitările din partea publicului deja curg gârlă pentru toți artiștii și pentru fiecare în parte.

Feicitări și din partea EA.md tuturor pentru apreciere!