Ninsoarea din ultimele două zile a făcut prăpăd nu doar pe străzi și în imediata apropiere a locuințelor din Chișinău. Practic în fiecare sector al Capitalei există instituții școlare și preșcolare, avariate în urma ninsorii puternice. Administrația grădinițelor solicită ajutor din partea voluntarilor, pentru lichidarea acestor consecințe.

Zăpada a afectat mai multe școli și grădinițe din Capitală. Crengile rupte ale arborilor au spart geamuri, iar zăpezile ajunse în pod au pătruns prin tavane, afectând considerabil starea acestora. Și asta încă nu e totul.

Despre starea terenurilor de joacă și a ogrăzilor nici măcar nu trebuie să menționăm: fotogafiile vorbesc de la sine și trădează o imagini sinistre.

În urma acestor consecințe, Direcția Educație, Tineret și Sport a sectorul Râșcani a emis ieri  un anunț către conducătorii instituțiilor de învățământ, rugându-i ca după încetarea ninsorilor să mobilizeze atât persoane din rândurile angajaților, cât și din afară, pentru înlăturarea consecințelor. Anunțuri similare au fost expediate și altor șefi ai instituțiilor de învățământ din Capitală.

vd

Astăzi, în mesajul matinal de informare al Primăriei municipiului Chișinău, administrația Primăriei anunța despre faptul că în municipiu continuă reconectarea consumatorilor la sistemul centralizat de încălzire, agentul termic fiind deja livrat în toate grădiniţele din Chişinău; în toate spitalele municipale, inclusiv maternităţi și în peste 300 de blocuri de locuit.

Administrația face în mod repetat apel către cetăţeni să se implice, în măsura posibilităţilor, în lichidarea consecinţelor intemperiei. În mod prioritar, să elibereze căile de acces de crengi. Lucrările de înlăturare a consecințelor încă au loc pe întreg teritoriul municipiului.

image-0-02-05-dcbb8a1ebb0fee26af0fe33dac292ece4d602a231f68d58af15bf3a7957e29f7-V

Foto: Facebook.com

Distribuie articolul: