Mai multe personalități din Republica Moldova au fost decorate de președintele României, Klaus Iohannis cu distincțiile „Centenarul Marii Uniri”. Evenimentul a avut loc ieri (31 august) la Ambasada României în Republica Moldova. 

Distincțiile au fost oferite cu ocazia marcării Centenarului Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, dar și cu ocazia celebrării a 30 de ani de relații diplomatice între România și Republica Moldova, în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării identității naționale și a răspândirii valorilor culturale românești.

Personalitățile decorate sunt: Alexandru Bantoș, Nicolae Botgros, Vitalie Ciobanu, Alexandru Grecu, Viorica Moraru, Elena Pintilei, Teodora Rotaru, Tudor Ungureanu.

La ceremonie a fost prezent secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu și senatorul român Viorel Badea, reprezentant pentru diasporă, scrie Agora.md

Se pare că Ion Paladi l-a însoțit pe maestrul Nicolae Botgros la acest eveniment și a scris câteva rânduri pe paginile sale de socializare:

„De câte motive are nevoie un om ca să se simtă fericit, mulțumit, împlinit? Anii mei de experiență, fie ei mulți ori puțini îmi spun că…de o nimica toată. Și totuși…nu am să neg, astăzi e o zi….mai mult decât specială. Da, am cântat și voi continua să cânt „Limba noastră” cu toată simțirea unui om care își iubește și își apară graiul neamului românesc.

Cu ocazia zilei pe care o sărbătorim, vă spun din suflet: La mulți ani!

Vestea care m-a făcut să simt această sărbătoare mai frumos și mai puternic a fost faptul că, Maestrul Nicolae Botgros, a fost astăzi distins de președintelui României, Klaus Iohannis cu Medalia Aniversară: „Centenarul Marii Uniri!”.

Munca și meritele Maestrului, nu știu dacă vor putea fi înțelese cu adevărat și suficient de generația acestui secol…și totuși, este important să ne bucurăm că Există  și că este Al Nostru.

Cu bucurie, pentru al nostru Nicolae Botgros”.

Foto: Facebook- Ion Paladi/ privesc.eu

Distribuie articolul: