Comandarea de produse online a devenit adevărată plăcere și comoditate, iar pentru cei plecați peste hotare o oază de speranță că vine la ei ceva de-acasă. Miere, articole de marochinărie, haine sau produse de decor – toate sunt deja accesibile grație shoppingului online pe site-urile moldovenești cu produse autohtone, generale sau de nișă.

Fromtheheart.shop

Site-ul lansat acum mai bine de un an a fost conceput din start să aibă doar produse autohtone, diverse modalități de plată și livrare internațională. Cu timpul apar mai mulți producători și se diversifică tipurile de produse, totul pentru ca cei de acasă, din orice colț al țării sau de peste hotare să aibă acces la ce se produce la noi.

Ponti.md… nu doar colanți!

Producătorul de colanți a diversificat mult în ultimii ani producția, propunând publicului și lenjerie, accesorii, produse pentru bucătărie sau decor pentru casă. Cumpărăturile online sunt plăcute ochiului, dar și ideale înainte de sărbători sau aniversări – mereu vei avea ceva de găsit, drăgu și calitativ executat.

Vinuri bune

Vinoteca Wine.md a fost fondat in 2010 cu ideea magazinului de a oferi vinuri de calitate și băuturi spirtoase, selectate de specialiști, de toate nivelurile, la prețuri corecte. Ulterior, vinoteca a încorporat și shoppingul online, cu o gama variată de vinuri moldovenești sau de import, spumante, heres, vodka, whisky, rom, coniac, lichior, gin, tequila, accesorii și cadouri. Magazinul are livrare atât națională, cât și internațională.

Din aceeași serie este și Carpe Diem – vinoteca pe care o găsim online ca Wineshop.md. În magazin poți găsi aproximativ 160 de vinuri atât din Lumea Veche cât și din Lumea Nouă, iar în bar sunt organizare și evenimente tematice sau degustări de vinuri. Site-ul livrează produsele doar în raza municipiului Chișinău. Livrarea este gratuită pentru comenzile ce depăşesc suma de 1000 lei. Pentru restul comenzilor se percepe o taxă de 50 de lei.

Haine autohtone

Aici lista e mai mare, asta pentru că deja fiecare producător vrea să ajungă cât mai repede la clienții săi.

Olgablanc-shop.com – site-ul designerei de la noi are un compartiment separat dedicat shoppingului online, în care primo veti seta țara din care cumpărați. Site-ul are opțiunea de livrare internațională.

Raquette.co – este site-ul de brand cu secțiunea Shop în meniul principal. Brandul oferă atât livrare internațională, cât și posibilitatea întoarcerii produsului timp de 14 zile.

Juliaalert.com – designerul propune o serie de colecții, dar și produse din outletul Julia Allert, cu livrare internațională. Pe site-ul creatoarei de modă găsiți și lista țărilor în care a livrat comenzi până acum.

Maicom.md – lenjerie, pijamale și articole sport, inclusiv pentru EL și EA. Livrarea produselor se efectuează de către o companie autohtonă de curierat, doar pe teritoriul Republicii Moldova. Livrarea produselor NU se efectuează în raioanele din stânga Nistrului (în Transnistria) și în satul Varnița. Taxa de livrare se stabilește în mod automat în formularul pentru plasarea comenzii în conformitate cu planul tarifar al companiei de livrare.

Biocămara.md – Produsele Biocămara sunt create din dragoste față de oameni și față de  natură pe lângă Mănăstirea Zăbriceni din raionul Edineț. Ceaiuri din plante, miere sau siropuri naturale pot fi comandate și online, având siguranța unui produs ecologic, sănătos și gustos. Cei de la Biocămara ne asigură că produsele sunt create cu grijă și rugăciune, adunate de către călugării mănăstirii pe câmpurile ascunse de orașele mari și ambuteiajele zilnice. Site-ul face livrările doar în Chișinău, Bălți și Edineț.

Cadouri

Rame, bijuterii și daruri handmade de la Moldeco.md/shop – Art-salon MOLDECO a fost înfiinţat în anul 2004, fiind o companie privată specializată în domeniul serviciilor de înrămare a operelor de artă plastică. E unicul atelier de rame din Republica Moldova, recunoscut internațional drept Înrămător Recomandat de Fine Art Trade Guild. Pe lângă rame aici găsești o mulțime de alte opere de artă, bijuterii handmade sau daruri autentice pentru cei dragi.

Cărți tipărite la noi

Editura Cartier are posibilitatea de cumpărături online pentru cărți produse la noi: de la literatură artistică la cărți de specialitate îngustă sau pentru copii pe shop.cartier.md. Ultimele noutăți editoriale de la noi le puteți găsi instant pe magazinul online, disponibil și cu livrare de luni până vineri.

Artizanat

Artmall.md – produse de artizanat, cutiuțe pentru cadouri, bibelouri din lemn sau mărțișoare deosebite, că tot vine primăvara – toate le puteți găsi la ArtMall. Magazinul online este divizat pe categorii, iar detalii despre livrare și returnare puteți întreba direct printr-un mesaj pe site sau prin chatul din dreapta de jos a ecranului.

Dacă mai știi și tu careva magazine online cu produse exclusiv autohtone, te rugăm să ni le sugerezi la comentarii.