Există oare alternative la medicamentele contra insomniei? Dacă te numeri printre numeroșii oameni care au uneori probleme cu somnul, s-ar putea să fii interesat de cum să adormi fără medicamente. Ceaiurile din plante, tincturile și alte suplimente pot ajuta. Dar discută mai întâi cu medicul. Chiar și somniferele naturale pot provoca efecte secundare sau pot interfera cu modul în care funcționează alte medicamente.

Melatonina

Acest hormon îi spune corpului când să doarmă și să se trezească. Unele cercetări sugerează că suplimentele cu melatonină pot ușura problemele cu somnul, cum ar fi jet lag-ul și problemele de a adormi sau de a păstra somnul neîntrerupt. În cea mai mare parte, melatonina este sigură pentru adulții sănătoși, dacă este luată doar pentru câteva săptămâni sau luni. Efectele secundare posibile includ dureri de cap, amețeli și greață. Încearcă să iei 1-3 miligrame cu 2 ore înainte de culcare.

Lavanda

Încearcă să te delectezi cu aroma lavandei înainte de culcare. Mirosul său încetinește ritmul cardiac și scade tensiunea arterială și temperatura pielii. Acest lucru poate pregăti corpul pentru somn. Un studiu a constatat că oamenii care moțăiau într-o cameră cu infuzie de lavandă au dormit mai profund și odihnitor decât cei care nu au dormit în aceleași condiții. Vrei să-i încerci efectele pe propia piele? Folosește un difuzor de uleiuri esențiale în dormitor sau adaugă câteva picături pe fața de pernă.

GABA

Este prescurtarea acidului gamma-aminobutiric. Este o substanță chimică din creier care stimulează relaxarea și somnul. Unele somnifere funcționează anume ajutând GABA să funcționeze mai bine. Dar nu există nicio dovadă că luarea GABA în sine ca supliment funcționează. Oamenii de știință nu sunt siguri că GABA poate trece chiar din fluxul sanguin în creier. Dar, merită încercat, nu?

Valeriana

Această plantă perenă a fost folosită ca supliment pentru somn de sute de ani. Studiile sugerează că valeriana chiar ajută contra insomniei ocazionale. Poate crește nivelul de GABA, ceea ce stimulează relaxarea. Se crede că valeriana este sigură pe termen scurt, dar uneori poate provoca dureri de cap și de stomac. Se recomandă 300-600 miligrame cu până la 2 ore înainte de culcare. Sau 2-3 grame de rădăcină uscată preparate ca ceai, într-o cană de apă fierbinte.

Distribuie articolul: