Nașterea este un subiect care trezește interesul fiecărei femei. Viitoarele mămici sunt în special interesate de tehnicile care le pot ușura travaliul, iar procesul nașterii să nu fie unul istovitor, ci unul rapid și fără complicații. Bloggerița Daniela Dermengi, care este și proaspătă mămică, a scris recent despre ce a ajutat-o în naștere, urmăriți mai jos ce sfaturi oferă viitoarelor mămici.

Aceasta mărturisește că mingea de fitness i-a fost de un mare ajutor, aceasta a fost folosită în timpul travaliului și a mai calmat din dureri.

„Contracțiile au fost dureroase doar pe ultima sută de metri, înainte de naștere. M-a ajutat foarte mult mingea de fitness pentru a calma durerea contracțiilor”, mărturisește Daniela.

Bloggerița accentuează că prezența unui medic competent în timpul nașterii este un mare noroc. Acesta are un rol major în decurgerea și monitorizarea procesului de naștere, dar este important să ofere și susținere emoțională.

„Medicul care mi-a primit nașterea a fost Maxim Călăraș – am doar cuvinte de laudă despre el. Mi-a transmit stare de calm și liniște – atât de necesară unei însărcinate pentru a trece cu bine prin experiența nașterii”, povestește tânăra mămică.

În postarea sa, Daniela atenționează și din ce punct de vedere nu a fost tocmai pregătită. Aceasta enumeră mai multe ustensile și medicamente de care are nevoie bebelușul, dar și mama în primele momente după naștere.

„Pe final aș vrea să menționez și de ce am avut nevoie în spital și nu aveam cu mine. Este vorba despre o foarfecă pentru bebeluși, pentru că s-ar putea ca bebe să nu suporte să stea cu mănușițe pe mâini. De asemenea, luați o cremă cu panthenol pentru zona scutecului și încheieturi. S-ar putea să aveți la început ceva probleme cu rănile la sân și lanolina e de ajutor. E posibil ca bebelușul să se nască cu perișor și să-i rămână niște reziduri din burtica mamei. Astfel, veți avea nevoie de un pieptene pentru bebeluși pentru a-l spăla pe cap”, povestește Daniela.