Poate că la început lucratul de acasă era nou, plăcut și un prilej perfect de a te relaxa mai mult. Însă, în prezent, după nenumărate luni petrecute la același birou, cu aceeași cană de cafea, simți nevoia să schimbi ceva. Nu te mai poți concentra și te plictisești repede.

Dacă te regăsești în această situație și nu știi ce să faci, acest articol este pentru tine:

Foto: life.ro

Cum să faci lucratul de acasă mai plăcut: 5 trucuri pentru a da refresh rutinei

Schimbă punctul de vedere

La propriu. Dacă poți, schimba poziționarea scaunului de birou sau chiar a biroului, pentru a modifica măcar puțin priveliștea. Dacă până acum nu vedeai fereastra, poate acum poți să faci câteva modificări în cameră, astfel încât să ai acces la lumina naturală și să vezi pe geam copacii și cerul.

Introdu o băutură nouă în meniu

Cel mai probabil, bei aceeași cafea simplă sau cu lapte în fiecare dimineață. Din aceeași cană preferată. Ce ar fi dacă, de data aceasta, ai face o mică schimbare? Adaugă puțină scorțișoară în cafea, folosește alt îndulcitor, încearcă un sortiment diferit de lapte vegetal (cocos în loc de migdale, quinoa în loc de ovăz).

Decorează-ți altfel biroul

Unele persoane își țin pe birou doar laptopul, mouse-ul, agenda și paharul cu apă. Altele își transformă spațiul de lucru într-un adevărat altar. Dacă nu faci parte din a doua categorie, poate că este momentul să transformi și tu lucratul de acasă într-o activitate specială, prețioasă și valoroasă.

Pune-ți pe birou obiectele de decor preferate, fie că este vorba de lumânări parfumate, suveniruri din călătorii, fotografii sau cărți. Vei vedea cum spațiul va căpăta o nouă aură.

Foto: zugo.md

Împrietenește-te cu agendele 

Organizarea eficientă la birou este extrem de importantă pentru nivelul tău general de motivație. Cu cât te organizezi mai bine și într-un mod cât mai plăcut, cu atât vei avea mai multă energie, să muncești și să tai lucruri de pe lista de „to do”.

Programează-ți activități în serile din timpul săptămânii

Uneori, chiar dacă biroul tău este un spațiu plăcut, ai nevoie de mai multă motivație. O poți obține organizând diverse activități în serile de luni până vineri: întâlniri cu prietenii în oraș, vizite la tine sau la prietena ta acasă, diverse cine organizate în gașcă.

Sursa: andreearaicu.com

Distribuie articolul: