Sistemul de Sănătate a mai pierdut un angajat. Din cauza complicațiilor cauzate de infecția virală COVID-19 s-a stins din viață asistenta medicală Minodora Camerzan, în vârstă de 47 ani. Femeia activa la Institutul Oncologic din februarie 2020, relatează AGORA.md.

Asistenta medicală, infectată cu COVID-19, s-a afalt în tratament în decurs de 20 de zile. Potrivit informațiilor publicatre de colegi, femeia suferea și de alte afecțiuni cronice.

„Trăim clipe grele de conștientizare, că maladia poate fi atât de cruntă. Exprimăm condoleanțe rudelor și celor apropiați. Exprimăm condoleanțe tuturor care au cunoscut-o pe regretata Minadora Camerzan. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, scriu colegii pe pagina de Facebook a Institutului Oncologic.

Minadora Camerzan și-a început activitatea profesională în 1992, după absolvirea Colegiului de Medicină din Bălți. Inițial a făcut parte din colectivul Oficiului Medicilor de Familie din satul Crișcăuți, raionul Dondușeni. În Institutul Oncologic, asistenta a activat din februarie 2020.

Acesta ar fi al 30-lea lucrător medical care a fost răpus de COVID-19. Până acum, peste 3.200 de angajați ai sistemului medical au fost infectați cu noul coronavirus.

Până în prezent, în R. Moldova au fost confirmate 56.900 cazuri de infecție cu COVID-19. Dintre acestea, 41.467 de cazuri au fost vindecate. Alte 1.375 de cazuri s-au soldat cu deces.

Distribuie articolul: