Lucrările de reparație din grădinițe vor fi încheiate până la sfârșitul lunii iunie curent, atunci când ar urma să fie reluat procesul educațional. Anunțul a fost făcut de viceprimara capitalei, Angela Cutasevici, menționează AGORA.md.

Potrivit lui Cutasevici, 66% din părinți au solicitat ca micuții lor să frecventeze grădinița în timpul verii. Astfel, pentru a nu stopa procesul educațional în luna august, din cauza lucrărilor de reparație, așa cum se întâmpla în fiecare an, municipalitatea a decis ca, până pe data de 30 iunie curent, lucrările să fie încheiate.

„Este expres indicat că procesul educațional va fi stopat pâna pe data de 30 iunie și nu cred că până atunci va fi redeschis.Cu referire la reparații, a fost reluat procesul de licitații și deja avem contracte semnate. Până pe 30 iunie, grădinițele vor fi reparate, ca procesul să nu fie oprit. Reparația nu va fi în august, ci în iunie”, a declarat viceprimara Angela Cutasevici.

La fel, primarul general Ion Ceban a ținut să precizeze că nu s-a tăiat din bugetul local destinat școlilor și grădinițelor, iar din acest punct de vedere situația e sub control.

Precizăm că, potrivit deciziei luate de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică, grădinițele și școlile rămân închise până pe data de 31 iunie curent, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Sursa: AGORA

Foto: Pexels.com

Distribuie articolul: