Vrei să te apuci să coși IE? Felicitări, tocmai ți-ai „umplut” timpul liber pe câteva luni bune înainte. Procesul de studiere și apoi de aplicare în practică este anevoios, durează și doar cu multă îndemânare și cu un car de răbdare vei reuși. Susținerea contează foarte mult, așa că noi îți vom povesti despre locurile în care se adună femeile care cos IE și se îndeamnă reciproc, se ajută și se încurajează pentru ca procesul să fie mult mai ușor și plăcut.

  1. Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală –  acolo fac întâlniri periodic fetele din grupul „Șezătoare Basarabia”, inițiat de Olesea Enachi. Ele nu doar te vor îndemna să coși IE de rând cu ele, dar îți vor putea recomanda și anumite semne, simboluri, pe care e mai bine să le brodezi.
  2. Grupul online „Semne cusute” – o comunitate de femei care este foarte activă online și unde în orice moment poți găsi răspunsuri la diverse întrebări pe care le ai în procesul de documentare, alegere semne, dar și coasere a IEI.
  3. Clubul „Măiestria în acțiune” – vei putea coase IE, îndrumată de cunoscători și susținută de femei ca tine. Membrele grupului au deja la activ câteva ii cusute de fiecare, participări la expoziții și concursuri tematice

Dacă ai o fiică în clasele gimnaziale sau cunoști o profesoară de educație tehnologică pasionată de IE și care a motivat elevele sale să-și coase IE singure, spune-ne neapărat despre ea. Astfel de oameni sunt foarte prețioși.