Se pare că, în prezent, omenirea a atins cele mai îndepărtate colțuri ale frumoasei noastre planete. Am selectat o serie de locuri care sunt complet inaccesibile pentru majoritatea oamenilor. Unele fotografii au fost făcute de la înălțime și sunt din categoria celor rare.

14. Bohemian Grove, Statele Unite ale Americii

Acest teren de 11 kilometri pătrați aparține unui club privat din San Francisco, cunoscut sub numele de Clubul Boemian. În fiecare an, în iulie, începând din 1899, cei mai influenți oameni din lume vin aici.

Membrii clubului au fost toți președinți americani de la Partidul Republican si unele Democrat, din 1923, precum și politicieni, bancheri, baroni media, artiști și oameni de știință. Mai mult de o sută de ani au existat diverse zvonuri și speculații. Prezența jurnaliștilor este strict interzisă în „grotă”.

13. HAARP, SUA

Acest loc a fost creat în Alaska în anul 1997. Acesta este situat într-o vale pustie și reprezintă un câmp vast cu antene pe o suprafață totală de peste 13 hectare. HAARP a fost ținta teoreticienilor de conspirație care au asigurat că este capabil să creeze o anomalie climatică, să dezactiveze sateliții și să controleze mințile oamenilor.

De asemenea, au crezut că programul creat aici pe teritoriu ar putea provoca cutremure, secete, uragane, inundații și chiar epidemii. La începutul lunii mai 2013, datorită încetării contractului, activitatea HAARP a fost oprită.

12. Mejgorie, Rusia

Acesta este unul dintre cele mai inaccesibile și misterioase orașe „închise” din Rusia. Din surse oficiale se știe că se află în Republica Bashkortostan. Există zvonuri că se construiește acolo o capitală subterană.

Spre deosebire de alte orașe închise în Rusia, nu există institute de cercetare, baze militare, producție de arme nucleare și combustibili nucleari și alte instituții similare. Până în prezent, nu este sigur ce lucrări sunt efectuate în Mejgorie.

11. Orașul portului Kronstadt, Rusia

Construit pentru a proteja capitala nordică de mare, orașul port Kronstadt atrage turiștii, dar nu permite ca să fie vizitat. În prezent, portul în sine este deschis pentru public, dar de cele mai multe ori – intrarea este interzisă.

10. Muntele Athos, Macedonia

Pe versantul muntelui maiestuos există 20 de mănăstiri ortodoxe magnifice. Dar nu toată lumea se poate bucura de frumusețea atracțiilor bisericii. Intrarea femeilor este interzisă acolo.

9. Statul Georgia, SUA, pivnița unde se păstrează rețeta Coca-Cola

Ei spun că secretul băuturii legendare este cunoscut numai de două persoane care zboară mereu cu diferite avioane. Rețeta propriu-zisă este păstrată la sediul companiei, ascunsă de înalte tehnologii, care interzice accesul tuturor persoanelor.

8. Desertul Danakil, Etiopia

La granița Etiopiei, războaiele regionale nu se diminuează, așa că turiștii nu au vizitat acest loc unic de foarte mulți ani. În acest loc au fost găsite rămășițele lui Lucy – Australopithecus afar, a cărui vârstă este de 3,2 milioane de ani.

7. Județul Motuo, China, Regiunea Autonomă Tibet

Acesta este un loc sacru pentru budiști și nu există nici un drum în sensul modern al cuvântului. Cei care suferă și vor să atingă înțelepciunea secolelor trebuie să meargă prin munții sălbatici. La capătul drumului te așteaptă un pod gros de 200 de metri spre abis, ca și în filmele despre Indiana Jones.

6. Oymyakon, Rusia

Natura însăși protejează în mod fiabil acest oraș de turiști curioși. Pe această planetă, acesta este cel mai rece loc unde locuiește o populație permanentă. Este dificil chiar să ne imaginăm cum este posibil să existe la o temperatură de -67,7°C.

5. Brazilia, jungla amazoniană, rezervația tribului Yawari

Recent, cercetătorii au descoperit la granița Peru și Brazilia un mic trib, complet rupt din civilizație. Se crede că o comunitate de 150 de indieni sunt descendenți ai sclavilor, evită toate contactele cu lumea exterioară și trăiesc în armonie cu natura. Autoritățile țării, temându-se pentru siguranța localnicilor, au închis zona de reședință pentru curioși.

4. Insulele Pitcairn, teritoriile britanice de peste mări

50 de persoane sunt aproape complet izolate din lume. Mulți dintre ei – descendenții direcți ai echipajului celebrului navei HMS Bounty, care în 1789 a aterizat pe Pitcairn – insulă care a ars această navă. Nu există rapoarte cu Pitcairn, doar nave aleatorii din Noua Zeelandă sosesc aici.

3. Mecca și Medina

Frumusețea fantastică a moscheiilor și palatelor de est, relicvele uimitoare și artefactele centrelor musulmane mondiale sunt disponibile numai pentru cei care cred în Allah. Non-musulmanii sunt strict interziși să intre în orașele sfinte. Conform legii Sharia, această profanare a obiectelor sacre se pedepsește prin moarte.

2. Autostradă Karakorum

Traseul de înaltă altitudine conectează Pakistanul și China și se întinde la o altitudine fantastică de 5 kilometri. Autostrada a fost permanent închisă datorită alunecărilor de teren și avalanșelor.

1. Snake Island, Brazilia

Pe această insulă din Oceanul Atlantic, nimeni nu trăiește, numai farul funcționează într-un mod automat. Nu este întâmplător acest lucru, pentru că aici locuiesc șerpi otrăvitori și cea mai periculoasă reptilă a Pământului.

Autoritățile din Brazilia au declarat acest loc unul periculos și au interzis strict vizitarea insulei.

Distribuie articolul: