Liubovi Tataroi este originară din Republica Moldova, dar de mai mulți ani s-a stabilit în Italia, în Lecco. Femeia este îndrăgostită de călătorii și îi saltă inima de fiecare dată când are posibilitatea să viziteze un loc nou. A cutreierat Italia și a descoperit numeroase atracții turistice și nu doar, care i-au lăsat amintiri frumoase. Până când libera circulație va fi reluată, în urma ridicării restricțiilor de călătorie, Liubovi Tataroi a decis să-și împărtășească experiențele sale, printr-o călătorie virtuală în destinațiile care au impresionat-o, scrie Agora

Passo dello Stelvio

Passo dello stelvio este e o stradă alpină la altitudinea de 2.758 de metri, care desparte două regiuni, Lombardia de Trentino. E compusă din 88 de cotituri, 40 dinspre Lombardia și 48 dinspre Trentino.

La fiecare cotitură se așterne o panoramă diversă. La intrarea în Prato Stelvio (Val Venosta) se găsește muzeul în aer liber, iar vizavi este casa muzeu a artistului care l-a creat.

Lago di Resia, Lago di Tovel, Lago di Braies – lacurile alpine

Lago di Resia este un lac alpin artificial, situat în comuna Curon Venosta (Trentino Alto Adige). S-a format în urma construcției unei bariere între alte două lacuri. Apa, revărsându-se, a acoperit localitatea din preajmă. Au rămas sub apă 163 de case și 523 de hectare de pământ cultivat. Turnul bisericii, construită aproximativ în 1300, este vizibil și în prezent, deasupra apei. La el se poate de ajuns înot sau iarna, când lacul este înghețat. Legenda spune că, uneori, în zilele de iarnă se mai aud sunând clopotele. Lacul este înconjurat de o pistă pentru cicliști, iar la aproximativ trei kilometri, în localitatea Resia, se pot închiria biciclete.

Lago di Tovel este, la fel, un lac alpin situat în parcul natural Adamello Brenta în Val di Non (Trentino Alto Adige). Apa limpede de culorile verde și albastru îi dau un farmec deosebit, afirmă moldoveanca. Pentru cine-i pasionat de o plimbare în natură, fotografiat, pictat sau chiar compus poezii, lacul poate fi o sursă perfectă de inspirație. Lacul se află la o altitudine de 1.178 de metri și în limpezimea apei se reflectă munții care-l înconjoară, creând pe suprafața acestuia un peisaj încântător.

Lago di Braies, tot unul alpin, este situat în Val di Braies, comuna Bolzano (Trentino Alto Adige), fiind unul dintre cele mai vizitate locuri din Trentino. Fiecare anotimp creează împrejurul lacului un peisaj divers, unica care rămâne neschimbată este culoarea de albastru-verde smarald a apei. Merită vizitat, punctează Liubovi Tataroi.

Trenino rosso del Bernina

Dacă călătorești în Lombardia, nu poți pierde ocazia unei excursii cu Trenuțul Roșu, îndeamnă Liubovi. Punctul de plecare este din localitatea Tirano, iar destinația – San Moritz, Elveția. Vagoanele sunt astfel construite, încât să ofere pasagerilor o vedere panoramică de jur împrejur.

Fiecare anotimp bucură ochii cu un peisaj diferit. Punctul cel mai înalt este de peste doi km. În apropierea lacului Poschiavo, oferă un peisaj încântător. Iarna, pot fi admirați ghețarii și imensele piste de ski.

San Marino

San Marino este un microstat situat pe teritoriul Italiei. Este una dintre cele mai vechi republici din lume și al treilea cel mai mic stat din Europa. Populația este de aproximativ 34 de mii de locuitori.

Capitala poartă același nume, iar limba oficială vorbită este italiana. Totodată, face parte din patrimoniul mondial cultural.

Un singur bilet este valabil pentru a vizita cetățile (trei la număr, în una dintre care se află o mică biserică și un muzeu de arme) și toate muzeele de stat: Galeria de Artă Modernă și Contemporană, Muzeul San Francesco, Muzeul de Stat și bisericile. San Marino este considerat a fi cea mai veche republică a tuturor timpurilor.

 

Dacă vă aflați în vizită sau în trecere prin Emilia Romagna, nu ratați o excursie în San Marino, se merită, este de părere Liubovi.

Santa Margherita Ligure, Portofino și San Fruttuoso

Sunt localități situate pe malul Mării Ligure, în provincia di Genova (Liguria). Marea Ligurică este situată între insula Corsica și regiunea Toscana și face parte din Marea Mediterană.

Vinurile Liguriei sunt considerate a fi printre cele mai bune din Italia și din lume. Din oră în oră, în perioada caldă a anului, activează serviciul de transport public maritim.

Vapoare și bărcuțe facilitează accesul turiștilor, din Santa Margherita, spre Portofino și San Fruttuoso. Portofino este o localitate simbol din regiunea Liguria, situată între munte și mare. Casele colorate, bărcuțele care vin și pleacă într-o armonie perfectă, atrag an de an mii de turiști, artiști, politici, personalități celebre etc.

San Fruttuoso este un loc de cult, catolic, accesibil ușor pe cale marină sau pe o cărărușă de munte doar pe jos. Așezat între roci și apa albastră și cristalină a mării – un colț de rai. Dacă plănuiți o vacanță la mare în Liguria, nu ratați șansa de a vizita aceste locuri.

Ponte nel Cielo in val Tartano 

În Val Tartano se află podul tibetan, cel mai înalt din Europa, de 234 metri lungime și 140 înălțime, suspendat între două văi.

Ușor accesibil, poate fi traversat de oricine, chiar și de copii. Peisajul, prospețimea aerului și liniștea din jur creează o senzație de nedescris.

Accesibil 7 din 7 zile din săptămână, de luni până vineri biletele pot fi cumpărate pe loc, sâmbăta și duminica doar online. Pentru a nu crea aglomerație, autoritățile au decis trecerea zilnică a doar 300 de persoane, așa că, dacă ajungeți târziu, există riscul să nu mai fie permis accesul.

Pentru a citi articolul integral, accesează Agora