Lipsa sexului în căsnicie nu este o situație despre care vei auzi rar. Fie că recunosc, fie că aleg să nu vorbească despre asta, foarte multe cupluri se confruntă cu lipsa sexului în căsnicie. Află care sunt motivele absenței sexului într-o căsnicie și ce poți face pentru a preveni acest lucru!

Cauze frecvente ale lipsei sexului într-o căsnicie 

Boala – Depresia poate anihila dorința sexuală. Dacă ai un partener care suferă de depresie, ajută-l, nu te grăbi să îl judeci și să pui și mai multă presiune pe el.

Creșterea în greutate – Creșterea în greutate îl poate face pe unul dintre parteneri să nu se simtă mulțumit de felul în care arată și, prin urmare, să nu se mai simtă atât de confortabil în fața celuilalt. Astfel de lucruri ar trebui discutate deschis, pentru ca micile nesiguranțe să fie eliminate.

Oboseala – Lipsa somnului poate influența libidoul și te poate face să îți pierzi drastic dorința sexuală. Dacă te simți permanent obosită, lipsită de energie, nu e deloc de mirare că relația sexuală are de suferit. Evident, cele 7-8 ore de somn pe noapte nu ar trebui neglijate. Când îți recapeți energia, și viața intimă are de câștigat.

Stresul – Stresul distrage atenția de la viața intimă. Prin urmare, elimină factorii de stres, fă băi calde și yoga, astfel încât să îți ajuți mintea și corpul să se relaxeze.

Plictiseala – Iată și cea mai mare problemă a căsniciilor lipsite de sex: plictiseala! Cuplurile care sunt de mult timp împreună reușesc cu greu să-și reinventeze viața intimă.

Cum readuci pasiunea în cuplu 

Dacă nu lipsa iubirii este cauza lipsei de sex din căsnicia voastră, atunci comunicaţi! Nu e ușor să deschizi un astfel de subiect, nici măcar după o viață petrecută împreună, dar este vital să discutați cauzele reale, fără să se arunce vina de la unul la celălalt.

Relaxarea, petrecerea timpului împreună și plimbările nu sunt deloc de neglijat. Pregătirea „terenului” poate ajuta mult la restabilirea vieții sexuale. În plus, uneori este nevoie să faci sex, pur și simplu, pentru a descoperi că pasiunea nu a dispărut.

Chiar dacă multe cupluri, în special cele trecute de 40 de ani, evită să discute despre fanteziile lor, acestea reprezintă metoda perfectă pentru reaprinderea pasiunii și reconstruirea vieții sexuale satisfăcătoare.

Sexul nu trebuie neapărat să fie vaginal, nici să se încheie cu un orgasm. Atingerile, o cină romantică și alte activități erotice vă pot ajuta să readuceți la viață dorința sexuală.

Unele cupluri consideră că, de la o vârstă, e firesc să neglijeze sexul. Exact ei sunt cei care se plâng, nu mult mai târziu, că au o căsnicie lipsită de orice formă de pasiune. Așadar, dacă te regăsesti în această situație, nu îți mai pune singură piedici. Prejudecățile nu ajută!

Dacă nu găsiți o soluție pentru a remedia această problemă, discutați cu un terapeut experimentat. Acesta vă poate ajuta să găsiți răspunsurile de care aveți nevoie pentru a vă reinventa viața intimă. Lipsa sexului în căsnicie poate fi o problemă trecătoare, totul depinde de voi!

 

Distribuie articolul: