Vedeta TV și-a pus drept scop să facă lumea mai curată, mai frumoasă, mai bună. Iată de ce, Lilu a lansat o provocare pentru toți gospodarii și gospodinele.

Pe 15 septembrie întreaga planetă sărbătorește Ziua Globală a Gurățeniei! Probabil inspirată de acest lucru, Lilu și-a propus „să facă curat” în toate locuințele și localitățile Moldovei, lansând o provocare frumoasă pentru toți cei care o urmăresc pe rețelele de socializare.

Vedeta TV ne îndeamnă să sortăm, reciclăm și să reducem utilizarea plasticului: „E Cool să sortezi Plasticool👌🏻
Trăim într-o lume în care puțin ne pasă de ce se întâmplă după ușa casei. Folosim tot ce ni se oferă fără a fi recunoscători și fără a purta un pic de grijă planetei care ne este casa cea mare.
Am început de curând să fim mai grijulii la sortarea gunoiului. Avem 3 coșuri de gunoi, unul pentru hârtie, unul pentru plastic și unul pentru resturile menajere. Plasticul îl aruncăm odată pe săptămâna, fiecare cutie sau sticla o spălăm pentru că e de bun simț să aruncăm lucrurile curate pentru a le ușura munca oamenilor care lucrează la fabrica de reciclare. Încercăm să reducem folosirea ambalajelor din plastic, de când avem instalat un filtru de apă, sticlele de plastic practic lipsesc din lista de cumpărături”, a povestit jurnalista.

„Cine mai sortează gunoiului? Vreau să vă încurajez să o faceti și pentru asta vreau să vă motivez – cine își va face poze sau va posta Story-uri în care să arăti că sortați gunoiul și îmi dați un tag mie @lilu.ojovan și folosiți hashtagul #sortezplasticul – iar eu vă voi „lăuda” în Story-urile mele. Hai să facem lumea mai curată în jurul nostru, să le oferim copiilor noștri un exemplu pozitiv și un viitor mai curat!”, a încheiat Lilu.

Prietenii virtuali ai jurnalistei au rămas încântați de provocarea inițiată de aceasta, la fel cum suntem și noi! Să facem lumea mai curată și mai frumoasă începând cu locuințele noastre!

Sursa: Instagram.com

Vezi și: 50 de voluntari, împreună cu echipa Hai Moldova au strâns 77 de saci de gunoi de pe Bîc, în doar două ore! Fiecare se poate implica!

Distribuie articolul: