Manuscrisul piesei „Țara mea”, semnat de maestrul Eugen Doga pe versurile Vioricăi Covalschi, a fost expus în cadrul licitației caritabile la Balul Generozității, organizat de Asociația „Copil, Comunitate, Familie Moldova”, sub patronajul sopranei Valentina Nafornița.

Acest lot a fost licitat cu 10 mii de euro de către domnul Victor Bostan, CEO-ul Grupului Purcari Wines. Am fost onorați să-l avem invitat în cadrul evenimentului pe însuși maestrul Eugen Doga, prezența căruia a fost aplaudată în picioare de întreaga sală”, precizează CCF Moldova, transmite Știri.md cu referire la IPN.


De asemenea, a fost licitat stiloul cu care președinta Maia Sandu a semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Pixul a fost vândut cu șase mii de euro, însă numele persoanei care l-a obținut nu a fost dezvăluit.

„Licitația a avut loc în cadrul Balului Generozității ediția a X-a, organizat de CCF Moldova, împreună cu patroana Valentina Nafornița. La licitația de obiecte am avut multe obiecte de artă și nu numai, printre ele a fost și acest pix. Pixul cu care a fost semnată cererea de aderare la Uniunea Europeană de Maia Sandu a fost vândut cu șase mii de euro”, a declarat pentru Moldova 1, purtătorul de cuvânt al CCF Moldova, Dan Melnic.

La licitație au mai fost scoase și alte obiecte, produse alimentare, dar și o vacanță. În urma licitației caritabile au fost adunați peste 41 de mii de euro. Fondurile colectate vor finanța programul de incluziune educațională a copiilor cu cerințe speciale, prevenirea abandonului familial.

„Acest bal al bunătății a rezultat cu 71.241 de euro, bani care ne vor ajuta să contribuim la incluziunea copiilor cu nevoi speciale în școlile lor comunitare. I-am oferit patroanei noastre, Valentina Nafornița, trofeul recunoștinței, pentru că a devenit vocea copiilor mai puțin auziți din Republica Moldova începând cu anul 2012”, menționează CCF Moldova.”